Juoksuringin vauhtikestävyystreeni – lue ohjeet!

Juoksuringin vauhtikestävyystreeni
Lukulistalle
ClosePlease login

Juoksuringin harjoituksissa Helsingin Pirkkolassa juostiin tällä viikolla vauhtikestävyystreeni.

Juoksurinki x Saucony Run Club yhteistreenit järjestetään kahden viikon välein Helsingissä ja Turussa. Harjoitukset sopivat kaiken tasoisille juoksijoille, ja ne ovat kaikille avoimet ja maksuttomat. Tästä artikkelisarjasta pääset lukemaan kuulumiset sekä toteutetun ohjelman jokaisen harjoituksen jälkeen.

Vauhtikestävyysharjoitus 

Tällä viikolla toteutimme Helsingissä ja Turussa vauhtikestävyysharjoitukset. Helsingissä harjoituksena oli:

 • 2 × 7 min + 5 min + 3 min / 1–1.30 min. pal. / 2 min sarjapalautus.

Alkuun juoksimme kevyesti 2 kilometrin verryttelyn, jonka jälkeen teimme loivaan ylämäkeen muutamia juoksutekniikkaharjoituksia. Ennen varsinaista vetoharjoitusta juoksimme myös 2 × n. 100 metrin avausvetoja.

Itse vetoharjoituksen 16 hengen osallistujaporukka toteutti kilometrin pituisella ulkoilutiereitillä. Lähes kaikille löytyi sopivaa vetoseuraa, ja treenin jälkeen olikin nähtävissä useita tyytyväisiä ja juoksusta nauttineita kasvoja.

Ryhmässä innostuu juoksemaan kovempaa.

– Tehokas treeni ja juoksua tukevat ”etkot” olivat monipuoliset. Ryhmässä innostuu juoksemaan kovempaa, mitä yksin hektisen työpäivän jälkeen en olisi tehnyt, totesi yksi yhteisharjoituksen osallistujista.

Vetoharjoituksen jälkeen teimme vielä kevyen loppuverryttelyn, ja osa porukasta lähti juosten tai pyörällä kotia kohti.

Muista oma vauhtisi ryhmässäkin

Vauhtikestävyysharjoituksissa isoon rooliin nousee maltti. Ryhmässä harjoitellessa juoksu usein kulkee paremmin, joten maltin sekä oman vauhdin saa erityisesti pitää mielessä. Joskus kuitenkin vk-harjoitus lipsahtaa liian kovaksi, jolloin on hyvä muistaa, että tärkeitä harjoituksia on varmasti vielä edessäpäin ja turhan kovaksi menneestä harjoituksesta sai todennäköisesti myös hyvää kokemusta ja oppia.

Vauhtikestävyysharjoittelusta pääset lukemaan lisää sivulta: Juoksukoulu: Vauhtikestävyys

Helsingin harjoituksissa osallistujat pitivät erityisesti erilaisesta vk-harjoituksen versiosta aikasempaan nähden, sekä samantasoisesta juoksuseurasta. Harjoituksen kerrottiin myös olevan inspiroiva.

– Juoksurinki kokonaisuudessaan on koonnut yhteen mukavan porukan ja innostaa treenaamaan, kun saa uusia vinkkejä ja keinoja treeniin, kuvaili yksi Pirkkolan treenien osallistuja.

 

Lukulistalle
ClosePlease login

Keskustele aiheesta “Juoksuringin vauhtikestävyystreeni – lue ohjeet!” (2 kommenttia)
  • Venla Paunonen kirjoittaa:

   Heippa, kiitos kysymyksestäsi.

   Kaikki nuo 7min, 5min ja 3min tehtiin kahteen kertaan.

   Käytännössä siis näin: 7min juoksua / 1-1.30min pal. / 5min juoksua / 1-1.30min pal. / 3min juoksua / 2min pal. / 7min juoksua / 1-1.30min pal. / 5min juoksua / 1-1.30min pal. / 3min juoksua

   T. Venla Paunonen / Juoksuringin valmentaja

Vastaa