Juoksukengät 2023: Työkengät treeniin

Juoksukengät 2023
Lukulistalle

Perustreenikenkä hakusessa? Saisiko olla runsaasti vaimennettua vai aavistuksen napakampaa juoksutuntumaa? Kenkien kevät alkaa nyt! 

Juoksukenkiin liittyvät maailmanlaajuiset valmistus- ja logistiikkahaasteet näyttäisivät jääneet pandemian jäljiltä jo taakse. Kenkien saatavuus vaikuttaa hyvältä, ja monet brändit ovat jo alkuvuodesta julkistaneet uusia mallejaan – ja lisää on luvassa pitkin vuotta.

Hyvän saatavuuden ja testijuoksujen kannalta melko leppeän talven ansiosta aloitamme kenkäkevään jo tästä numerosta. Tämänkertaisessa kattauksessa on mukana pääsääntöisesti varsin runsaasti vaimennettuja juoksukenkiä, jotka soveltuvat perusharjoitteluun ja pitkille lenkeille.

Mukana ovat muun muassa suosikkimalli Hoka Cliftonin ysiversio sekä Asicsin alkuvuoden tärkein lanseeraus GEL-Nimbus 25. Puman vahvaa paluuta edustaa varsin onnistuneella välipohjalla varustettu Foreverrun ja New Balancelta mukaan ehätti pehmeydellään hurmannut ja hämmentänyt More v4.

Tulevissa numeroissamme jatkamme kevään juoksukenkien testailuja. Huhtikuun kattaus on tämänkertaista aavistuksen ”peruslenkkarimaisempi” ja toukokuussa pääsemme koviin treeneihin ja kisoihin soveltuvien kenkien kimppuun.

Tämänkertaista kokoelmaa on testijuostu kuuden henkilön voimin. Kenkiä emme laita paremmuusjärjestykseen, vaan kuvailemme niiden ominaisuuksien hyviä ja huonoja puolia. Lisäksi arvioimme mihin käyttöön ja millaiselle juoksijalla kenkä näkemyksiemme mukaan parhaiten sopisi.

Käyttäjälleen sopiva juoksukenkä on juoksijan tärkein varuste, joten niiden valintaan on hyvä paneutua. Toivottavasti arviomme auttaa sinua hakeutumaan itsellesi oikeanlaisten jalkineiden pariin.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa Juoksija.fi digi. Saat rajattoman lukuoikeuden kaikkiin Juoksija.fi:n artikkeleihin, mukaan lukien lehtien lehtiarkistot.

 Juoksija.fi digi

  • Juoksu, hiihto, pyöräily, triathlon, suunnistus
  • Liikkujan hyvinvointi ja terveys
  • Digitaaliset lehtiarkistot
  • Juoksija-kortti
  • Nettivalmentaja

Vain 9,90 €/kk

Tilaa digi Olen jo tilaaja

Vastaa