Mukavasti pitkälle – Saucony Endorphin Shift

Lukulistalle

Saucony Endorphin Shift on varsinainen kilometrinnielijä.

Kengässä on kannassa 35 mm ja päkiällä 31 mm PWRRUN-vaahtoa, joka antaa ruhtinaallisesti kimmoisaa vaimennusta, mutta ei ole kuitenkaan liian pehmeä. Näillä kengillä voi juosta mukavasti todella pitkälle.

Aggressiivisesti nouseva kärki sekä Speedroll-teknologia pyöräyttävät askeleen kepeästi päkiältä varpaille. Askellus on helppoa. Runsaasta vaimennuksesta johtuen tuntuma alustaan on hieman etäinen, mutta tämänluonteisessa kengässä se on ymmärrettävää.

Päällinen on hengittävä ja muotoutuu mukavasti jalkaan. Nauhoitus on perinteinen, riittävän tiheä ja sen avulla kengän saa sidottua tiiviisti jalkaan. Lestin leveys on keskitasoa ja istuvuus on hyvä.

Hyvin rullaava kenkä pitkikselle!

Kengän kantaosa ja iltti ovat hyvin pehmustetut. Kantaosaa tukevoittaa sitä ympäröivä läpinäkyvä muovijäykiste. Poikkeuksellisen pitkään ilttiin sekä kantaosaan on lisätty pukemista helpottavat sormilenkit.

Kengän ulkopohjassa on varsin niukasti kulutuskestävää kumia, mikä saattaa ajan mittaan näkyä kengän kulutuskestävyydessä. Ulkopohja ei ole myöskään kaikkein pitävimpiä märällä asfaltilla tai hiekalla.

Endorphin Shift on miellyttävä kenkä monipuoliseen käyttöön, lukuun ottamatta kisavauhteja. Se täydentää mukavasti Sauconyn Endorphin sarjaa Pro ja Speed -kenkien jatkoksi (Endorphin Pron arvioimme Juoksijan numerossa 8/2020). Kenkä sopii hyvin niin päkiä- kuin kanta-astujillekin. Parhaan hyödyn kengästä saavat pyörittävällä askelluksella etenevät juoksijat. Tällöin kengän ominaisuudet tarjoilevat parhaat hyötynsä.

SAUCONY ENDORPHIN SHIFT

> Paino 329 (M: US 11) | droppi 4 mm | hinta 150 €

 

+ Plussat

  •  runsas ja kimmoisa vaimennus, istuvuus, askel rullaa hienosti

– Miinukset

  • ulkopohjan sileähkö kuviointi, ei sovi reippaampiin treeneihin

 

Teksti Mika Flink  Kuva Ari J. Hyytiäinen

Vastaa