Juomaveden suodatin toimii polkujuoksussa

juomaveden suodatin
Lukulistalle
ClosePlease login

Pienikokoinen ja ilman kemikaaleja toimiva juomaveden suodatin helpottaa nestehuoltoa polkujuoksussa ja pitkillä vaelluksilla. Juomatäydennys onnistuu luonnon vesistä ilman pelkoa vatsavaivoista tai suolistoloisista.

Pienet, taskuun mahtuvat juomaveden suodattimet ovat yleistyneet paitsi kaukomatkailussa myös retkeilyssä ja pitkissä polkujuoksuissa, koska vettä ei tarvitse kantaa niin paljon mukana ja vatsavaivojen riski poistuu.

Useilla merkeillä, esimerkiksi LifeStraw:lla ja Salomonilla, on tarjota pienikokoisia vedensuodattimia, jotka voi kiinnittää suoraan kiinni pehmeään juomapulloon, jonka voi täyttää esimerkiksi järvi- tai sadevedellä.

Juomaveden suodatin puhdistaa veden suolistoloisista ja bakteereista sekä epäpuhtauksista. LifeStraw Flex 2 -suodatin ja pehmeä Squeeze-pullo ovat pitkillä maastolenkeillä hyvä yhdistelmä. Pullo täytetään vedellä ja suodatin kierretään pulloon kiinni.

Vain 0,2 mikrometrin suodatuskoko ei vaadi veden puhdistukseen kemikaalien käyttöä. Suodatin lisää jonkin verran vastusta, mutta pullon puristelu helpottaa nesteen imemistä.

Leirillä ollessa juomavettä voi puhdistaa valmiiksi suurempaan säiliöön.

Suodattimen voi kiertää kiinni myös muoviseen kertakäyttöpulloon, joka täytetään puhdistettavalla vedellä.

LifeStraw-suodatinta voi käyttää erilaisissa juomapulloissa ja säiliöissä leirioloissa. Kierteet sopivat myös tavallisiin virvoitusjuomien kertakäyttöpulloihin, mikä vähentää osaltaan muoviroskan määrää. Maastolenkille taas kannattaa ottaa matkaan pehmeä pullo, jonka voi täyttää kesken lenkin jopa ojasta.

Bakteerien,ja alkueläinten suodatusteho kestää tuhansia pullon täyttökertoja. Kaksiosaseen suodattimeen kuuluun myös raskasmetalleja poistava ja makua parantava hiilikuitusuodatin, joka riittää 100 litran puhdistamiseen eli lähes 200 pikkupullolliseen.

49,90 €

vpoutdoor.fi

Lue myös Jetboil Stash-retkikeitin – vauhtiretkeilijän kevytkeittiö

Vastaa