Kenny Moore, 1943–2022 – Kynän kuningas, maantien mestari

Kenny Moore
Kenny Mooren (oik.) urheilu-uran suuri hetki: Münchenin olympiamaratonin 1972 neljäs sija mestarin, hyvän ystävän ja joukkuetoveri Frank Shorterin takana.
Lukulistalle
ClosePlease login

On huippukirjoittajia. On huippujuoksijoita. Harvoin nämä arvosanat yhdistyvät samassa persoonassa, mutta tällainen poikkeusyksilö oli toukokuussa 78-vuotiaana vaikeaan neurologiseen sairauteen menehtynyt Kenny Moore.

Jokainen kovaa harjoitteleva juoksija tietää, miltä tuntuu elää henkisesti ja fyysisesti äärirajoilla. Vaikeampaa on yrittää kuvailla sitä kirjallisesti. Olympiajuoksija Mooren koko elämäntarina loi pohjaa taitavalle kirjoittajalle, joka monien mielestä oli kilpaurheilun kuvaajana ylitse muiden.

Vaikka Moore eli viimeiset vuosikymmenensä Havaijilla, nuoruudestaan hänet muistetaan Eugenessa, Oregonissa, missä hän oli myötävaikuttamassa Yhdysvaltain kilpa- ja kuntojuoksun suuressa läpimurrossa 1960-luvulta 1980-luvulle.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa Juoksija.fi digi. Saat rajattoman lukuoikeuden kaikkiin Juoksija.fi:n artikkeleihin, mukaan lukien lehtien lehtiarkistot.

 Juoksija.fi digi

  • Juoksu, hiihto, pyöräily, triathlon, suunnistus
  • Liikkujan hyvinvointi ja terveys
  • Digitaaliset lehtiarkistot
  • Juoksija-kortti
  • Nettivalmentaja

Vain 9,90 €/kk

Tilaa digi Olen jo tilaaja

Vastaa