Mikä on tämän vuoden tavoitteesi? Näin lukijamme vastasivat 

Kuva Shutterstock
Lukulistalle
ClosePlease login

Kysyimme lukijoiltamme millaisin tavoittein he lähtevät juoksukauteen 2024? Lue mielenkiintoiset vastaukset! 

Juoksija.fi:ssä tekemämme kyselyn mukaan maratonin tai puolimaratonin juokseminen oli suosituin lukijoidemme tavoite. Ennätyksen parantaminen samoilla matkoilla oli toiseksi suosituin tavoite, yhdessä ultrajuoksutapahtumaan osallistumisen kanssa.  

Tulokset:

  • Juosta maraton / puolimaraton läpi 23,5 %
  • Parantaa ennätystäni maraton / puolimaraton 16 %
  • Ultrajuoksutapahtuma 16 %
  • Polkujuoksukilpailu (kaikki matkat) 14,5 %
  • Jokin muu 14,5 %
  • Parantaa ennätystäni 10 km / 5 km 7 %
  • En osallistu kilpailuun, haluan vain pysyä kunnossa 5 %
  • Ratamatkojen kilpailut 3,5 %  

Tässä lukijoidemme tavoitteista tarkemmin: 

”Juosta poluilla niin että selkä kestää ja kunto kohenee siihen missä se oli 2 v. sitten. Ehkä joku polkujuoksutapahtuma/kilpailu.” 

– Sus 

”Päästä takaisin hyvään juoksukuntoon.”

– nimetön 

”Kerätä uusia maratonkuntia.” 

– Ironmagpie 

”Osallistua useampaan puolimaratoniin myös ulkomailla.” 

– nimetön 

”Pystyä juoksemaan kivuitta säännöllisesti, useamman kerran viikossa. Jos se toteutuu, niin sitten osallistun perinteisesti Vaarojen maratonille.” 

– Päve 

”Haluan pysyä kunnossa ja osallistua juoksutapahtumiin eri juoksumatkoilla.” 

– nimetön 

”Juoksuharrastukseni alkoi 49-vuotiaana, kun lähdin tuuraamaan rasitusvamman takia pois jäänyttä veljeäni Helsinki City Marathonille. Sen jälkeen, 23 vuoden ajan, olen juossut 1–3 maratonia kesässä. Juoksuajat eivät 10 vuoteen ole parantuneet, mutta sijoituksissa podiumpaikat ovat ikäsarjojen nousun myötä tulleet tutuiksi. Kirsikkana kakun päälle olen juuri saanut kutsun tämän vuoden ikäsarjojen MM-maratonille Sydneyyn.” 

– Joakim 

”Tavoitteena saada vihdoin vuosien rasitusvammakierre katkaistua niin, että loppuvuodesta pystyisi juosta ”normaalisti” eli kevyiden pk-lenkkien lisäksi myös vk:ta ja pitkiksiä yms.” 

– nimetön 

”Saada 300. maratonin rajapyykki täyteen sekä rikkoa 100 viikon ja 100 maratonin haaste.” 

– Tiistaimaraton 

” Jokavuotisena tavoitteenani olla taantumatta Cooperin testissä. Siinä on näin keski-iässä ihan riittävästi haastetta.”

– Harri 

”Olen juossut nyt 3 krt puolimaratonin omana treeninä. Huhtikuussa tarkoitus suorittaa se ekan kerran kilpailussa. Tällä hetkellä ennätys on 2.45, joten jos vartin nopeammin menisi, olisi se huippua.” 

– Alex 

”Lost City 1/2-marathon helmikuussa Meksikossa.”

  – Jykä 

”Alkaa olla jo ikää sen verran mittarissa, ettei ennätykset enää pauku. Tavoitteena pitää kuitenkin kuntoa yllä ja haastaa itseä.” 

– Rouva 53v 

”Ensimmäisenä Nuts Ruka 38 km, sitten Hossan puolimaraton toista kertaa, jossa tavoitteena parantaa viime vuotista aikaa. Päätavoitteena Raatteen maraton elokuussa ja viimeisimpänä Vaarojen puolikas Kolilla. Mahtava juoksuvuosi käynnissä.”

 – Noora 

”Pitää kuntoa yllä. Olisi myös kiva, jos voisi lisätä vauhtia.” 

– nimetön 

”Korona vei juoksumotivaation ja harjoittelu väheni huomattavasti. Nyt pyrkimys taas päästä siihen kuntoon, että pystyisi puolimaratonille osallistumaan koska tahansa viikon varoitusajalla.” 

– nimetön 

”10 Maratonia, edellinen ennätys viime vuodelta 6 kpl päättyi rasitusvammaan.”

  – Kalle 

”Hymyillen maaliin puolimaratonilla.”

  – Mika18 

”Puolikas on loppukauden tavoite. Siihen on harjoittelu jo käynnissä.” 

– Enis7227 

”Tavoitteeni on vielä parantaa 5 km ennätystä alle 21.00 min ja kymppi 43.00 min. Puolikkaan ajattelin myös juosta.” 

– Johanna 53v 

”Tärkein tavoite on ehjä harjoituskausi ja terveenä starttiviivalle. Kumpikaan ei ole onnistunut viimeisen neljän vuoden aikana.” 

– nimetön 

”Berliinin ja Edinburghin puolimaratonit keväällä uusin ennätyksin toivottavasti sub 1.35. Molemmat hyviä paikkoja ennätysten jahtaamiseen, jos säät vain suosivat. Syksyllä harkinnassa vielä maraton, jos saisi sen kaivatun BQ:n.” 

– Markku Hyvönen 

”Juosta ekaa kertaa maraton lappu rinnassa.”

 – Marce 

”Puolimaraton-ennätys alle 1.30. Ikäkriisi 40 v :)” 

– askel askeleelta kohti kylmää kirstua 

”Kunnostautua ensi kertaa keskimatkoilla. Saada hyvä hallittu tulos aikuisurheilijoiden kilpailuissa.” 

– Kesäkerttu 

”Elämäni toinen maraton Riiassa toukokuussa. Tavoitteena tietenkin maaliin pääsy ja varovainen toive ajan parantamisesta.”

 – nimetön 

”Aloitin kuntoremontin aika lailla nollasta 44-vuotiaana vuonna 2015. Olen lisännyt vuosittain maltillisesti juoksukilometrejä. Olen viime vuosina ottanut mukaan uinnin ja pyöräilyn ja kokeillut triathlonia. Olen juossut puolimaratoneja (ennätykseni on nyt alle 1.42). Kokeilin viime vuonna juosta ensimmäisen maratonin, joka meni alle neljään tuntiin (3.59.43). Tänä vuonna osallistun triathlonkisoihin ja haluan loppukesästä parantaa maratonaikaa. Pidän juoksun määrän suhteellisen samana n. 1 800–1 900 km. Ehkä joku vuosi menee yli 2 000 km. Pyörä ja uinti sitten erikseen. Tavoitteeni on liikkua niin, että olo on hyvä, palaudun hyvin, nukun hyvin ja aikaa jää perheelle. Ja sallin itselleni aina silloin tällöin sen yhden ylimääräisen lepopäivän. Tätä tehdään kuitenkin niin kauan kuin vain elämä sallii.”

  – Arttu 

”Viime vuoden terveysongelmien ja niistä johtuvasta motivaation puutteesta johtuen joudun aloittamaan kunnon rakennuksen melko alhaalta, mutta eteenpäin mennään. Ehkä välivuosi tai sitten yksi tai kaksi polkutapahtumaa ajatuksissa.” 

– Polkuetana 

”Ensimmäinen maraton olisi luvassa, jännää!”

 – nimetön 

”Pitkän sairauden jälkeen olen pystynyt taas kuntoilemaan ja nauttimaan myös juoksemisesta. Viime vuosi meni vielä totutellessa, mutta tänä vuonna olisi tarkoitus osallistua johonkin polkujuoksun lyhyeen matkaan (n.10 km).” 

– Jossu 

”Tavoitteena on päästä maaliin ja nauttia juoksemisesta ja siitä, että pystyy taas juoksemaan ja liikkumaan. Polkujuoksusta pidän eniten, kun siinä saa liikkua luonnossa ja alusta on vaihteleva.” 

– nimetön 

”Ensimmäinen polkujuoksu ja ultramatka 66 km NUTS Ylläs-Pallas. Aikaisempaa juoksukokemusta on vuosien takaa jonkun verran tasamaalta ja pisin matka sieltä puolimaraton. Viime vuonna oli 120 kg painoa, kun aloitin treenaamaan vuosien tauon jälkeen ja vauhti vain kiihtyy! 🙂 Paino on tarkoitus saada myös alle 100 kg tämän vuoden aikana. Harjoittelua/tapahtumia voi seurata youtubesta @VilleRun”

– @VilleRun 

”Kokeilla uudenlaista ”vuosikelloa”. Kevät kehittää vauhtikestävyyttä ja kevään lopussa puolimaraton. Kesällä juosta 3–10km lyhyitä kisoja radalla ja maantiellä. Loppukesästä aloittaa maratonjakso, joka huipentuu syksyllä maratonille. Näin tulisi kehitettyä juoksua monipuolisesti.” 

– Torsti 

”Olen nuori 14-vuotias tyttö. Juoksen päämatkana 800 m ja haluaisin parantaa ennätystä. Hallikauden avauksessa lähti 10 sekuntia, toivottavasti lisää ajan myötä. Olen myös satunnaisesti juossut 5 km maantiellä. Nyt tähtäimessä olisi 20 min alitus.” 

– nimetön 

”Ekaa kertaa menossa Nuuksio Backyard Ultralle ja vaikka konsepti on tuttu niin silti kun ekaa kertaa osallistuu kyseiseen kisaan niin on kiva nähdä mihin lähinnä henkinen puoli jaksaa.” 

– Jukka Ikkala 

”NUTS Syöte 38 km, NUTS KK 83 km, NUTS YPH 100 km.”

  – iscence 

”Hetta-Pallas 66 km.” 

– Mika 

”Tavoitteenani on juosta ensimmäinen polkujuoksu-ultra eli Vaarojen maratonilla 43 km.” 

– Esko 

”Nuuksio Classic 70 km hyvällä fiiliksella cut-offien rajoissa läpi.” 

– Suski 

”Ensimmäinen Nuts kk 166 km.”

– nimetön 

”Juoksin viime vuonna UTTF-kiertueen läpi, samalla ensimmäiset satamailiset. Tänä vuonna satamailisia samoissa tapahtumissa juoksemaan, tavoitteena saada lisää kokemusta tulevia vuosia ja haavetapahtumia ajatellen ja vähän ehjempiä suorituksia.”

– Kirsi 

Vastaa