Talven juoksuleiri – laadukas urheilukohde innostaa

Lukulistalle
ClosePlease login

Kanariansaarten Fuerteventuralla sijaitseva Playitas Resort on oiva kohde urheilulomailuun.

Helsinki City Running Dayn Apollomatkojen kanssa järjestämä juoksuleiri pidettiin Kanariansaarten Fuerteventuralla 4.–11.2.2023. Juoksija oli mukana noin 25 juoksijan leirillä.

Fuerteventuran itäisellä puolella sijaitseva Playitas Resort oli korvakuulolta suomalaisten ohella erityisesti saksalaisten, tanskalaisten ja ruotsalaisten mieleen. Ilmapiiri on harrastajaliikkujan näkökulmasta inspiroiva, kun urheilullisia ihmisiä näkyy joka puolella.

Tavanomaisella lomalla saa joskus hieman mietiskellä, voiko joissakin tilanteissa liikuskella urheiluasusteissa. Täällä sitä huolta ei ollut, aamulenkin jälkeen voi lampsia vaikka suoraan lenkiltä aamiaiselle, hikinen paita ei kauhistuta ketään!

Ruoka juoksijan tiellä pitää

Täysihoidon ansiosta ruokailuista ei tarvinnut huolehtia. Kolmesti päivässä tarjolla oli erittäin kattava ateria, josta runsaasti liikkuva ihminen sai kaiken tarvitsemansa terveellisessä ja maukkaassa muodossa. Kohteessa leireilee myös paljon kilpaurheilijoita, paikalla oli samaan aikaan muun muassa iso Saksan triathlonmaajoukkue.

Tästä näkökulmasta olikin mukava nähdä, että ravintolassa ei pihistelty esimerkiksi jälkiruoissa. Kakkuja, jäätelöä ja muita herkkuja oli tarjolla runsain mitoin päivästä toiseen. Tämä kannattaa kuntoilijankin muistaa – kun treenimäärä kasvaa, myös energiankulutus on korkealla.

Ravintolan käytettävyys urheiluhenkisille vieraille oli mainio, sillä kaiketi pyörätuoleille alun perin tehtyä luiskaa pitkin sai ajaa suoraan terassille ruokapöydän viereen. Terassilla oli myös asianmukainen pyöräteline – triathlonkisoista tuttu telinemalli, johon pyörän saa satulasta roikkumaan.

Kilpaurheilijoista puheen ollen, resortin Hall of Fame -seinälle oli kerätty kohteessa harjoitelleiden tunnettujen urheilijoiden nimiä, kuvia ja ajopaitoja. Seinällä oli paljon tuttuja pohjoismaalaisia nimiä, mutta nopeasti bongattuna suomalaisista seinälle oli päätynyt vain ammattipyöräilijä Lotta Henttala (os. Lepistö), jonka signeeraus löytyi sveitsiläisen Bigla-joukkueen ajopaidasta.

Laatua pyöräilijälle

Ykköslaji kohteessa vierailevilla taitaa olla triathlon, sillä uintiin olosuhteet eivät paljon parempia voisi olla. Viihtyisä olympiamittainen 50 metrin allas sijaitsee keskellä aluetta.

Pyöräily Fuerteventuralla sujuu hyvin, liikennettä on vain 122 000 asukkaan saarella verraten vähän ja autoilijat kunnioittavat pyöräilijöitä ja ohittavat riittävän kaukaa. Pyöräilypäivämme navakka ja puuskittainen tuuli laski aavistuksen tunnelmaa, ja joillakin tieosuuksilla yllätti asfaltin rouhea pinta. Muilta leiriläisiltä kuulin myös onnistuneesta maastopyöräretkestä Playitaksesta etelän suuntaan.

Kirjoittaja pyörälenkin värikkäällä taukopaikalla.

Pyörävuokraamon kalusto ei jättänyt moitteen sijaa. Hiilikuiturunkoinen, erinomaisesti huollettu ja laadukkaalla Shimano Ultegra -osasarjalla varustettu BMC Teammachine SLR03 -maantiepyörä (vannejarrullinen) irtosi päiväksi käyttöön vain 38 eurolla. Levyjarrullisen maantiepyörän päivävuokra oli aavistuksen hintavampi.

Varsin kohtuullinen hintataso oli myös uintiharrastuksella, tunnin ratavaraus maksoi 4 euroa. Uimalakki on olympia-altaassa pakollinen varuste. Kaikki ratavarausten, tennisvuorojen ja pyörävuokraamojen varaukset ja maksamiset oli tehty erittäin helpoksi asiakkaalle. Tennisvuorokin löytyi alkuillasta käyttöön 15 minuutin varoitusajalla.

Mäkisen maaston ystäville

Playitas Resort ilmoittaa omilla verkkosivuillaan juoksuun sopivuuden neljän tähden veroiseksi, kun pyöräilyssä ja triathlonissa arvio on viisi tähteä. Arvio on oikeansuuntainen, sillä juoksumaastot eivät totta puhuen häikäise. Maasto on kumpuilevaa, ja useita kilometrejä pitkiä tasaisia osuuksia ei lähistöltä oikein löydy.

Pitkälle lenkille löysimme mukavia soratieosuuksia, mutta niissäkin pikkunyppylää riittää. Paikalliselle nähtävyydelle eli majakalle (Faro de la Entallada) kulkeva tie on puolestaan hyvin mäkinen, brutaalin jyrkästä loppunoususta puhumattakaan. Ympäristöön tarkemmin tutustuessa juoksuun soveltuvia reittejä löytyisi kenties lisää.

Polkujuoksuun ja maastopyöräilyyn seutu tuntuisi soveltuvan erityisen hyvin, koska maasto on selkeäpiirteistä, ja polkuja ja pikkuteitä on tarjolla tiheästi. Juoksumaastojen pieniä puutteita korvaa viiden kilometrin päässä sijaitseva Gran Tarajalin pinnoitukseltaan ensiluokkainen yleisurheilukenttä sekä Las Playitaksen kylän reilun kilometrin mittainen rantabulevardi, jossa onnistuu lyhyemmät lenkit tai vauhtivedot hiekkarannan äärellä.

Playitas Resortissa on runsaasti liikunnallista tekemistä myös kestävyyslajien lisäksi. Alueelta löytyy palloiluhalli, kuntosaleja, padel- ja tenniskenttiä, pienehkö golf-kenttä ja erilaisia jooga-alueita. Kohteen omaan ohjelmistoon kuuluu myös veloituksetta vieraiden käytössä olevia lihaskunto- ja lihashuoltotunteja. Palauttelevat uinnit onnistuvat niin hotellin altaalla kuin Atlantissa, jossa lämpötila joulukuussa oli juuri sopiva lenkin jälkeiseen vilvoitteluun.

Lisätiedot: Apollomatkat

Lue myös:

Leirielämää Fuerteventuralla – juoksuiloa karulla saarella

Teksti Pena Rekiranta  Kuvat Pena Rekiranta ja Apollomatkat

Vastaa