Viivi Lehikoinen – sisulla huipputasolle

Viivi Lehikoinen
Viivi Lehikoinen on kokeillut kilpailumatkoja sadasta metristä neljään kilometriin. Kuva Ari J. Hyytiäinen
Lukulistalle
ClosePlease login

Viivi Lehikoinen on aidatun ratakierroksen uusi SE-nainen. Uransa nousujen ja laskujen kautta hän on nyt saavuttanut tason, jolla kamppaillaan arvokisojen finaalipaikoista. 

Viime kesänä SE viimein tapahtui: 35 vuotta vanha 400 metrin aitajuoksun Suomen ennätykseni 54,62 juostiin pois päiviltä. Ennätyksen otti haltuunsa HIFK:n superlupaus Viivi Lehikoinen, joka paransi ennätystä kahdesti: 54,60 Eugenen MM-kisojen alkuerissä ja 54,50 Münchenin EM-kisojen välierissä.

Viivi Lehikoisen uran kulku kelpaa esimerkiksi kaikille nuorille urheilijoille. Viivi teki ällistyttävän kovia tuloksia jo 14-vuotiaana ja kehittyi neljässä vuodessa nuorten kansainväliselle huipulle. Kultaa 17-vuotiaiden ja pronssia 19-vuotiaiden EM-kisoissa sekä ennätys 56,49 18-vuotiaana lupasivat paljon.

Kehitys ei kuitenkaan jatkunut yhtä suoraviivaisena. Väliin tuli vaikeita vuosia, tulostaso taantui ja nuoren urheilijan mieli oli pohjamudissa. Viivi ei kuitenkaan antanut periksi. Hän käänsi kaikki kivet urheilijan polullaan, löysi uuden valmentajan ja heittäytyi täysillä huippu-urheiluvaiheen kovaan harjoitteluun. Tulosta syntyi yllättävän nopeasti. Vaikeiden vuosien työ ei sittenkään mennyt hukkaan.

Ballerinasta aitajuoksijaksi

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa Juoksija.fi digi. Saat rajattoman lukuoikeuden kaikkiin Juoksija.fi:n artikkeleihin, mukaan lukien lehtien lehtiarkistot.

 Juoksija.fi digi

  • Juoksu, hiihto, pyöräily, triathlon, suunnistus
  • Liikkujan hyvinvointi ja terveys
  • Digitaaliset lehtiarkistot
  • Juoksija-kortti
  • Nettivalmentaja

Vain 9,90 €/kk

Tilaa digi Olen jo tilaaja

Vastaa