Nopeus ja voima pitävät uusista ärsykkeistä

nopeus ja voima
Lukulistalle
ClosePlease login

Nopeus ja voima kehittyvät kesällä portaissa tai lyhyillä ylämäkivedoilla. Rennot juoksuspurtit ja loikat antavat hermostolle uusia ärsykkeitä.

Iän myötä lihasmassa alkaa vähentyä ensin nopeista lihassoluista. Yksi syy on se, että alamme luonnostaan karttaa voimaa ja nopeutta vaativia liikkeitä, eikä hidasvauhtinen juoksu aktivoi nopeita lihassoluja.

Kestävyyden kehittäminen on luonnollisesti harjoittelussa tärkeintä, mutta keski-ikäistyvän juoksijan kannattaa ottaa tavoitteekseen lihasmassan säilyttäminen ja hermo-lihasjärjestelmän monipuolinen kuormittaminen.

Voimaharjoittelu tehostaa lihassupistusta, jolloin väsyneenä voi olla hieman helpompi juosta. Aktivoimalla nopeita lihassoluja estät myös lihasten korvautumista rasvalla. Siksi voimaa ja nopeutta vaativia liikkeitä kannattaa tehdä normaalin lenkin yhteydessä. Kesällä se on paljon helpompaa ja turvallisempaa kuin syksyllä tai talvella.

Nopeus ja voima kehittyvät myös lenkkipolulla

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa Juoksija.fi digi. Saat rajattoman lukuoikeuden kaikkiin Juoksija.fi:n artikkeleihin, mukaan lukien lehtien lehtiarkistot.

 Juoksija.fi digi

  • Juoksu, hiihto, pyöräily, triathlon, suunnistus
  • Liikkujan hyvinvointi ja terveys
  • Digitaaliset lehtiarkistot
  • Juoksija-kortti
  • Nettivalmentaja

Vain 9,90 €/kk

Tilaa digi Olen jo tilaaja

Vastaa