Juho Ylinen ja Minna Kauppi voittoihin Bodom Trailin juhlakisassa

Bodom Trail houkutteli Espoon Pirttimäen poluille viikonvaihteessa noin 1500 polkujuoksijaa. Kuva Poppis Suomela .
Lukulistalle
ClosePlease login

Suunnistustaustaiset Juho Ylinen ja Minna Kauppi kuorivat kerman päältä polkujuoksun Bodom Trail -tapahtuman 10-vuotisjuhlakisassa Espoossa. 

Kaksikko juoksi vakuuttaviin voittoihin kisojen päämatkalla 21 kilometrillä ja lunasti paikat Salomonin Golden Trail National Seriesin (GTNS) finaaliin, joka käydään syyskuussa Norjan Hemsedalissa. GTNS on kansainvälinen kilpailusarja, jossa maakohtaisista karsinnoista edetään kohti alueellista finaalia ja globaalia loppukilpailua.  

Kotimaisen Buff Trail Tour Finland -kiertueen hallitseva mestari Juho Ylinen ei antanut haastajille mahdollisuuksia, vaan kellotti teknisellä ja raskaalla Bodomin reitillä uuden reittiennätyksen ajalla 1.24.41. Ylinen pokkasi voitosta ja ennätyksestä yhteensä 500 euron valmennusstipendin. 

–Tänään ei ollut ihan niin hyvä kulku kuin mitä odotin. Hieman vaikutti, etten olen vielä päässyt sulilla poluilla juoksemaan vauhdikkaita treenejä. Jos ei rahapalkintoa reittiennätyksestä olisi laitettu, niin en tiedä, olisinko alkanut himmata, kun ero taakse kasvoi koko ajan, 25-vuotias Ylinen kertoi. 

Ylinen kilpailee seuraavan kerran jo sunnuntaina maastojuoksun SM-kisoissa Helsingin Paloheinässä, missä hän juoksee sekä 4 että 10 kilometrin kilpailut. Alkukauden päätavoite on polkujuoksun MM-kisoissa kesäkuussa Itävallassa. 

– Odotan sieltä ehjää juoksua ja sijoituksellisesti uskoisin pystyväni 15 parhaan joukkoon, ja miksei paremminkin, joskin korkeus (lähes 2500 m) ja pidempi kisa (44 km) ovat aina hienoisia kysymysmerkkejä. 

Ylisen jälkeen toiseksi Bodomilla sijoittui edellinen reittiennätyksen haltija Mårten Boström (1.27.46) ennen niin ikään kovaa suunnistajaa Lari Takasta (1.28.13). Myös neljänneksi sijoittunut Ole Antti Halonen (1.29.10) ja viidenneksi sinnitellyt Tuomas Kari (1.31.55) saivat kultaiset tiketit Norjan finaaliin. 

Kauppi ylivoimainen jalkakrampista huolimatta 

Minna Kauppi oli nopein Bodom Trailin päämatkalla jalkakrampista huolimatta. Kuva Miska Koivumäki .

Minna Kaupin, 40, voittoaika oli mainio: 1.44.28. Häntä nopeammin on Bodomin reitillä juossut vain pari naista. Lajia viime vuodet hallinneen Anna-Stiina Erkkilän parannellessa tulehtunutta lonkankoukistajaansa, yhdeksänkertainen suunnistuksen maailmanmestari Kauppi osoitti olevansa vahvassa kevätkunnossa. 

– Mun harjoittelu ei ole ihan ollut sellaista, että kroppa kestäisi 21 kilsaa, eikä se ihan kestänytkään, mutta olen iloinen että se menikin näinkin hyvin. Viime vuonna mulle kertyi noin 300 harjoitustuntia, mikä on ihan kuntoilijan tasoa, mutta nyt olen alkuvuoden käynyt lenkillä ahkerammin, välillä jopa kuusi kertaa viikossa, Kauppi hymyili ja hieroi puolimatkassa krampannutta takareittään. 

Muista sijoista käytiin tiukka sekuntikamppailu. Kakkoseksi puristi Elina Halonen (1.48.09) ennen Heini Hokkasta (1.48.15), Suvituuli Asikaista (1.48.38) ja Maija Hakalaa (1.48.43). Nämä neljä siis Kaupin lisäksi Norjaan. 

Kauppi tosin ei vielä ollut varma, ottaako hän vastaan paikkaa hyvillä rahapalkinnoilla kuorrutetussa finaalissa. Mikäli hän tai joku muu jättää matkan väliin, tarjotaan vapautuvaa paikkaa ensin tuloslistalla kuudenneksi sijoittuneelle eli Pauliina Pohjalle

– Mun ensimmäinen reaktio oli, että eiköhän mun edustustehtävät ole silloin huippu-urheiluaikoina tehty, joten voi olla että joku muu saa mun tiketin. Toisaalta mä kyllä tykkään pukea numerolapun ja pikkuiset satsaukset tehdä siihen, joten mistä sitä tietää, jos muhun jokin hulluus iskee ja olenkin siellä Norjassa mukana, Kauppi pyöritteli nauraen. 

Bodom Trailin eri matkoille kuten esimerkiksi joukkue- ja yökisaan osallistui kahden päivän aikana noin 1500 juoksijaa. Tapahtuma on yksi maamme suurimmista polkujuoksukisoista. 

Trail Tour Finland jatkuu toukokuun lopussa Kuusamossa NUTS Karhunkierros -tapahtumalla, jonne odotetaan yli 3000 juoksijaa. Kaikkiaan kiertueeseen kuuluu seitsemän osakilpailua. 

 

Tiedotus Bodom Trail, Marko Krapu

Vastaa