Lukulistalle
ClosePlease login

SUOMEENKIN toivotaan kilpajuoksijoille kunnollista maastojuoksukautta syksylle. Vuonna 2025 perinteisesti keväisin juostut SM-maastot siirretään syksyllä juostaviksi.

Eurooppalaisittain maastokausi huipentuu EM-maastoihin, jotka juostaan tänä vuonna 10. joulukuuta Brysselissä.

Maastojuoksu on armoton kestävyyskunnon mittari kesän ratajuoksujakin ajatellen. Syksyn Pohjoismaiden mestaruusmaastot Islannin Reykjavikissa osoittivat, että Suomelle ensimmäinen tavoite olisi nousta naapurimaidemme tasolle.

Reykjavikin kisa oli Norjan juhlaa, kun kahdeksasta tarjolla olleesta mestaruudesta viisi meni vuonomaan nimiin.

Paras suomalaissuoritus oli Mustafe Muusen kahdeksas sija miesten 9 kilometrillä. M19-sarjassa Sisu Moilanen, Eetu Valtola ja Ville Viitakoski olivat sijoilla 9–11, mikä takasi joukkuepronssin. Vahvin korttimme, viime vuoden mestari Nathalie Blomqvist joutui jättämään juoksun kesken sairastumisen vuoksi.

Kuvassa PM-maastojen miesten kilpailua. Suomen Mustafe Muuse sinisessä asussaan oli hyvin mukana kärjen vauhdissa.