Nuts Karhunkierros tarjoili kolme reittiennätystä ja valoisaa yötä

Nuts Karhunkierros 2021 Anna-Stiina Erkkilä
Lukulistalle
ClosePlease login

Nuts Karhunkierros kisattiin viikonloppuna, joskin kokoontumisrajoitukset vaativat erikoisjärjestelyjä. 55 kilometriä starttasi aiemmista vuosista poiketen illalla ja 83 kilometriä käytiin yökisana.

Reittiennätykset juoksivat itselleen Anna-Stiina Erkkilä 55 kilometrillä, Juuso Simpanen 166 kilometrin perusmatkalla sekä Johanna Antila 83 kilometrillä. Kaikki voittivat kisansa ylivoimaisesti.

Trail Tour Finland -matkana oli tuttuun tapaan 55 kilometriä. Miesten voiton vei todella roimalla erolla Juho Ylinen. Hän olikin ainoa mies, joka ehti matkalla Anna-Stiina Erkkilän edelle.

Miten ihmeessä lähes 2 000 polkujuoksijan Nuts Karhunkierros sopii 50 hengen kokoontumisrajoitukseen?

Aluehallintovirasto hyväksyi Nutsin tarkan suunnitelman, joka perustui lähtöryhmiin, eri matkojen uuteen aikataulutukseen sekä kisakeskuksen siirtoon Rukan kävelykeskustasta hiihtostadionille.

Lopulta eri matkoille lähti yhteensä 1 681 polkujuoksijaa, sillä varsin moni käytti mahdollisuuden osallistumisen siirtoon. Vuoden 2019 Nuts Karhunkierrokselle ilmoittautui noin 3 000 juoksijaa.

Pisin ja lyhin matka starttasivat suunnilleen normaaleihin aikoihin. 166 kilometrin taivaltajat etenivät Rukalta Hautajärven luontokeskukselle suosittua Karhunkierroksen vaellusreittiä ja palasivat sitä tuttuun tapaan myös takaisin.

83 kilometrin ultra käytiin aamustartin sijaan koronarajoitusten takia yökoitoksena, jonka lähtö jakautui 50 hengen ryhmiin kahtena tuntina ennen puoltayötä. Matka alkoi kymmenen minuutin lähtöajan puitteissa kisaajan valitsemalla hetkellä – ajanotto käynnistyi starttimatolta.

Samalla tavoin alkoivat muutkin tämän vuoden Karhunkierroksen matkat. 55 kilometriä lähti kohti vuolaita jokimaisemia sekä loppumatkan vaarojen mäkiä ja näkymiä perjantai-iltana, 34 kilometriä tuttuun tapaan lauantaina. Muutoksilla järjestäjät takasivat, että kokoontumisrajoitus ei ylittyisi reitin riippusilloilla tai huolloissa.

Rukan kävelykeskustan festaritunnelma jouduttiin uhraamaan, mutta siten polkujuoksun suurtapahtuma oli ylipäänsä mahdollista järjestää. Keväällä 2022 kisakeskus palaa Rukan ytimeen.