Piesasen come back PM-maastoissa (video)

Lukulistalle
ClosePlease login

Maastojuoksun Pohjoismaiden mestaruuksista kisailtiin Vierumäellä 10. marraskuuta.

Kostean ja osin märänkin golfkentän nurmireiteillä Suomi saavutti kaksi pronssia, ne molemmat tulivat N19-sarjassa Natalie Blomqvistin ja joukkuekisan ansiosta. Blomqvistin lisäksi joukkuepisteitä toivat kymmenneksi sijoittunut Heljä-Viivi Unkila sekä Janette Vänttinen.

Naisten sarjassa Johanna Peiponen oli hienosti neljäs. Voiton vei kisojen kovin nimi, Tanskan Anna Emilie Møller, joka oli reilu kuukausi sitten Dohan MM-kisojen estejuoksussa seitsemäs huippuajalla 9.13.

Miesten tiukka kärkikolmikko oli Ruotsin David Nilsson, Islannin Hlynur Andrésson ja Ruotsin Adhanom Abraha. Neljänneksi juoksi Norjan Kasper Fosser, joka oli viime kesänä mitaleilla MM-suunnistuksen pitkällä matkalla.

Suomen Antti Ihamäki oli mukavasti seitsemäs ja Jaakko Piesanen 11:s. M19-sarjassa Mika Kotiranta oli viides. Saarijärven Pullistusta edustavalla Jaakko Piesaselle (Juoksija 2/2019) kisa oli eräänlainen come back, sillä miehen kesä katkesi ikävästi jo keväällä katukisasssa sattuneen haaverin takia.