Luontoliikuntaa lapsille

Lukulistalle
ClosePlease login

SUOMEN ENSIMMÄINEN lasten ja nuorten polkujuoksuseura Trailblazers on toiminut viime keväästä lähtien Espoossa. Seuran perustajia ovat intohimoiset polkujuoksijat Anna-Stiina Erkkilä, Paula Havu ja Jasmina Nikula.

– Starttasimme syyskauden yhteistyöllä Nuuksio Classicin kanssa. Sen jälkeen olemme pitäneet viikoittaisia treenejä ympäri Espoota, Anna-Stiina Erkkilä kertoo.

Seura pyrkii tarjoamaan kouluikäisille lapsille liikuntaharrastuksen ilman kilpailullisia tavoitteita.

– Haluamme tuoda enemmän harrastusnäkökulmaa, että voi olla myös sellaisia harrastuksia, jotka eivät vaadi sitoutumista tai tiettyyn tasoon pyrkimistä. Polkujuoksua voi harrastaa matalalla kynnyksellä ilman suurempia varustehankintoja, Paula Havu sanoo.

Polkujuoksua ei ainakaan vielä koeta juniorilajiksi, mutta vetäjillä riittää intoa muuttaa asianlaita.

– Haasteenamme on löytää keino saada juoksu- ja polkujuoksukuplan ulkopuolelta lapsia mukaan hienoon harrastukseen. Uskomme, että matalan kynnyksen harrastuksille on kysyntää, Jasmina Nikula sanoo.

Seuran aktiivien mukaan metsäpolut ovat lapsille luonteva ja innostava ympäristö liikkumiseen. Monipuolisen liikunnan ohella etua saattaa vahvan luontoyhteyden kautta olla myös mielen hyvinvoinnille.

– Myös lapset altistuvat jatkuvasti erilaisille ärsykkeille ja siksi polkujuoksu voi toimia tarpeellisena rauhoittavana ympäristönä, Erkkilä sanoo.

  •  trailblazers.fi
  • @trailblazersfin

 

Kuvat Trailblazers

Vastaa