Mikä ihmeen FKT?

FKT
Lukulistalle
ClosePlease login

Korona-aika lisäsi omatoimisten juoksuseikkailujen suosiota. Pohjois Amerikasta alkunsa saanut FKT-konsepti tarjoaa mahdollisuuden uusien reittien löytämiseen.

Toukokuun 2020 lopulla kokenut polkuja ultrajuoksija Tuomas Maisala istui kello 7.40 metrossa matkalla kohti Helsingin keskustaa. Sieltä hän jatkoi Olympiastadionin kupeeseen Laakson ratsastuskentälle. Unet olivat jääneet lyhyeksi, ja koronan kurittama pääkaupunki oli aiempaakin hiljaisempi.

Juoksuliiviinsä Maisala oli pakannut vettä, puhelimen, minikokoisen ensiapupakkauksen sekä puoli kiloa marmeladia. Jalkaansa hän oli vetänyt paljon kilometrejä nielleet luottokengät, joista toista koristivat omatekoiset ompeleet.

Mikäli kaikki olisi mennyt kuin Strömsössä, Maisala olisi monen muun tavoin jo käynyt testaamassa kuntonsa Nuts Karhunkierros -tapahtumassa. Mutta kun ei mennyt. Niinpä Oulanka-joen maisemat ja sadan mailin perusmatka vaihtuivat 110 kilometrin pituisen Reitti 2000:n omatoimiseen läpäisyyn. Pääkaupunkiseudulle vuosituhannen vaihteessa perustettu merkitty ulkoilureitti kiertää muun muassa Paloheinän, Luukin, Solvallan ja Pirttimäen kautta takaisin lähtöpaikalle Laaksoon.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa Juoksija.fi digi. Saat rajattoman lukuoikeuden kaikkiin Juoksija.fi:n artikkeleihin, mukaan lukien lehtien lehtiarkistot.

 Juoksija.fi digi

  • Juoksu, hiihto, pyöräily, triathlon, suunnistus
  • Liikkujan hyvinvointi ja terveys
  • Digitaaliset lehtiarkistot
  • Juoksija-kortti
  • Nettivalmentaja

Vain 9,90 €/kk

Tilaa digi Olen jo tilaaja

Vastaa