Ultrajuoksu

Ultrajuoksun lajiuutiset. Ultrajuoksulla tarkoitetaan kaikkia maratonia pitempiä matkoja. 100 kilometrin juoksu on yleisin juostava matka.

Kuuluisin ultrajuoksu on Kreikassa juostava 246 kilometrin mittainen Spartathlon. Etappikilpailuna juostaan mm. Ranskan, Yhdysvaltojen, Australian ja Saksan läpijuoksut. Ultrajuoksussa järjestetään myös 6, 12, 24, ja 48 tunnin juoksuja, joissa juostu matka ratkaisee paremmuuden.

Ultrajuoksuun siirrytään usein maratonin kautta. Harva juoksija aloittaa ultraharrastusta juoksematta ensin lukuisia lyhyempien matkojen kilpailuja. Vaikka Ultrajuoksut ovat kilpailuja, on ultrajuoksijoiden keskuudessa usein hieno yhteishenki ja tunnelma.

Ultrajuoksu on jatkuvaa fyysisen ja psyykkisen tasapainon hakemista. Lajissa kohtaa yllättäviä ongelmatilanteita, joista pitää selvitä. Näiden ongelmatilanteiden ratkaiseminen tuo mielihyvää suorituksen aikana. Etenkin 24 tunnin ultrajuoksun aikana tai pidemmissä juoksuissa matkan varrella tulee vääjäämättä monenlaisia vaikeuksia ja vaivoja, joiden voittamisessa henkisillä voimavaroilla on suuri merkitys. Matkaa on jatkettava pistoksista, lihaskivuista ja vatsavaivoista huolimatta.