Mitä on Kairacross?

Mitä on Kairacross
Lukulistalle
ClosePlease login

Kairacrossissa liikutaan maalla ja vesillä joko jalkaisin tai meloen ja navigoidaan läpi entuudestaan tuntemattoman reitin. Minimissään kahden hengen joukkueilla on mukanaan packraft-tyyppinen puhallettava vesikulkuneuvo, joten kilpailijat voivat liikkua vapaasti nopeimmaksi arvioimaansa reittiä. Rastit on sijoitettu sen mukaan, että optimaalisella reitillä melonta- ja kävelyosuuksia on puolet ja puolet.

Ensimmäiset Kairacross-tapahtumat järjestettiin viime kesänä. Kairacross Vätsäri tarjosi osallistujille viiden vuorokauden seikkailun, jossa tavoitteena oli edetä rastilta toiselle niin pitkälle kuin joukkue ehtii ja jaksaa. Yli 300 kilometrin radan ehti tässä ajassa kokonaan läpi kaksi joukkuetta. Keskimäärin joukkueet etenivät kaksi kolmannesta maksimireitistä. Lue juttu  Kairacross Vätsäri: Vuoroin jalan, vuoroin meloen – pyhää ja kirottua erämaata.

Kairacross Ylläs oli sidottu valmiiseen reittiin, vaikka eri sarjat oli nimetty arvioidun maksimiajan mukaan. 24 h sarjassa reitti oli noin 80 kilometriä, ja puolen vuorokauden sarjassa matkaa kertyi 50 km.

Vuoden 2022 Kairacross-kilpailuja ei ole vielä julkaistu.

Lisätietoja kairacross.fi

 

Teksti ja kuva Poppis Suomela

Vastaa