Polkua, ultraa ja polku-ultraa

polku-ultra
Tomi Mikkola saapui Nuts Ylläs Pallaksen 160 kilometriltä maaliin jaetulle kakkossijalle yhdessä Verneri Tepon kanssa. Koitoksen voitti reittiennätyksellä slovakialainen Marián Priadka. Kuva Rami Valonen / Nuts Ylläs Pallas
Lukulistalle
ClosePlease login

Mitä kannattaa huomioida, jos haluat siirtyä maratonia pidemmille matkoille? Kysymykseen vastaa jutullaan Antti Lepistö, joka tunnetaan vauhdikkaista pitkistä kisasuorituksistaan sekä polkujuoksijoiden valmentamisesta ja sparraamisesta. 

Suomessa erilaisia polku-ultria on ollut tarjolla jo yli vuosikymmenen – pidempään kuin valtaosaa tämän hetken lyhyistä kisoista. Polkujuoksu on meilläkin yhä helppo rinnastaa maratonien ja sitä pidempien matkojen taittamiseen polkupainotteisella alustalla, eikä taipumusta vähennä yhdysvaltalainen ja keski-eurooppalainen ultra traileja ylistävä lajipuhunta.

Polkujuoksu on oleellisesti myös muuta kuin ultrajuoksua. Ja ultrajuoksussa, jota juostaan poluilla, tarvitaan sekä ultrajuoksu- että polkujuoksuosaamista.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa Juoksija.fi digi. Saat rajattoman lukuoikeuden kaikkiin Juoksija.fi:n artikkeleihin, mukaan lukien lehtien lehtiarkistot.

 Juoksija.fi digi

  • Juoksu, hiihto, pyöräily, triathlon, suunnistus
  • Liikkujan hyvinvointi ja terveys
  • Digitaaliset lehtiarkistot
  • Juoksija-kortti
  • Nettivalmentaja

Vain 9,90 €/kk

Tilaa digi Olen jo tilaaja

Vastaa