Kaiken maailman suunnistusmaastot

maailman suunnistusmaastot
Kuva Anu Uhotoinen
Lukulistalle
ClosePlease login

Maastotyyppi muuttuu Suomesta poistuttaessa. Minne suunnata, kun Suomen maastot on koluttu ja tavoitteena on saada uudenlaisia suunnistuselämyksiä?

Suomi kuuluu kiistatta suunnistuksen paratiisimaihin. Esimerkiksi pääkaupunkiseudultamme löytyy valtaisa määrä kartoitettuja hyväkulkuisia ja haastavia kalliomaastoja, jollaisista vaikkapa Baltian maissa voidaan vain unelmoida. Kalliomaastot eivät ole Suomessa suunnistuksen ystäville suinkaan ainoaa herkkua. Maastotyyppivalikoima on meillä melkoinen verrattuna moneen muuhun suunnistusmaahan. Kaikkea ei kotimaa kuitenkaan pysty tarjoamaan monenmoisia haasteita kaipaaville pihkaniskoille. Vaikkapa Keski-Euroopassa tyypillisiä rinnemaastoja meiltä ei löydy lainkaan eikä vuoristo- tai hiekkakivimaastoja. Helppokulkuisia vaativia supikoita on kartoitettu niukalti.

Niinpä uusia kokemuksia ja oppeja janoavat suunnistajat mielivät ulkomaille. 

Suomi on tunnustanut 195 maan itsenäisyyden ja Kansainvälisellä Suunnistusliitolla IOF:llä on 79 jäsenmaata. Näistä lähes puolet on Euroopan maita ja suurin osa kansainvälisestä suunnistustoiminnasta tapahtuu Euroopassa. Pohjoismaisista maastoista suomalaisilla lienee melko hyvä käsitys, joten otetaanpa suunnistuspoimintoja muista Euroopan maista.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa Juoksija.fi digi. Saat rajattoman lukuoikeuden kaikkiin Juoksija.fi:n artikkeleihin, mukaan lukien lehtien lehtiarkistot.

 Juoksija.fi digi

  • Juoksu, hiihto, pyöräily, triathlon, suunnistus
  • Liikkujan hyvinvointi ja terveys
  • Digitaaliset lehtiarkistot
  • Juoksija-kortti
  • Nettivalmentaja

Vain 9,90 €/kk

Tilaa digi Olen jo tilaaja

Vastaa