Suunnistuksen aloittaminen – helppous viehättää

Suunnistuksen aloittaminen
Lukulistalle

Suunnistus sopii monenlaisille harrastajille, aloittamiselle ei ole ikärajaa ja lajin pariin pääsee jokainen omilla ehdoillaan. Jotta suunnistuksen aloittaminen olisi mahdollisimman helppoa, kokosimme suunnistuksen aakkosia juttusarjaksi.

Katso artikkelit: Suunnistuksen aloittaminen – helppous viehättää,  Suunnistuksen aakkoset, Aikuiset harrastavat siinä missä muutkin.

Suunnistus mielletään, ainakin suunnistajien itsensä keskuudessa, perhekeskeiseksi lajiksi. Kuuleman perusteella yleisin tapa päätyä lajin pariin on sukuvika. Nykyään yhä useammat löytävät lajin myös aikuisiällä tai niin, että ensin harrastuksen pariin on päätynyt lapsi ja vanhempi kaapataan toimintaan mukaan myöhemmin.

Keväisin käyntiin pyörähtävät eri tahojen Jukola-koulut ovat yleinen tapa aloittaa lajin parissa. Pikkujoulukaudella ilmoille heitetty idea Jukolan-viestistä realisoituu, kun kevätaurinko sulattaa suunnistusmaastot näkyviin.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa Juoksija.fi digi. Saat rajattoman lukuoikeuden kaikkiin Juoksija.fi:n artikkeleihin, mukaan lukien lehtien lehtiarkistot.

 Juoksija.fi digi

  • Juoksu, hiihto, pyöräily, triathlon, suunnistus
  • Liikkujan hyvinvointi ja terveys
  • Digitaaliset lehtiarkistot
  • Juoksija-kortti
  • Nettivalmentaja

Vain 9,90 €/kk

Tilaa digi Olen jo tilaaja

Vastaa