Tero Linnainmaan tähtäin Keminmaassa

hiihtosuuunnistus MM
MM-kisoihin valmistautuvat Tero Linnainmaa ja Tuomas Kotro olivat kärkimiehet Saimaan hiihtosuunnistusviikon takaa-ajossa. Kuva Mika Ilomäki
Lukulistalle
ClosePlease login

Hiihtosuunnistajien kauden selkeä päätavoite on Keminmaassa kilpailtavat MM-kotikisat.

Kallin hiihtokeskuksen alueella kilpaillaan aikuisten MM-kilpailujen lisäksi juniorien 20-vuotiaiden MM-kilpailut sekä nuorten 17-vuotiaiden EMkilpailut. Kyrös-Rastin Tero Linnainmaalle MM-kotikilpailut ovat niin tärkeässä roolissa, että epävarmalta näyttäneet tammikuun EM-kilpailut saivat jäädä väliin, jotta valmistautuminen pääkilpailuihin sujuisi mahdollisimman riskittömästi. 

Hiihtosuunnistuksella on lajina jonkin verran yhtäläisyyksiä maastohiihtoon, mutta paljon myös suunnistusteknisten sekä kapeiden kelkkaurien ja vaihtelevien suunnistusmaastojen eroavaisuutta. Yhtäläisyyksien piiriin kuuluu se, että hiihtokalustolla on menestymisessä oleellinen rooli ja oman kaluston ominaisuudet on hyvä tuntea perusteellisesti. Hiihtosuunnistuksen urilla voi välillä tulla vastaan heikkoja lumitilanteita ja suksille tai sauvoille armottomia maaston elementtejä. Tämän vuoksi huipulla hiihtosuunnistavan urheilijan on hyvä käyttää kalustoa johdonmukaisen suunnitelman mukaan.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa Juoksija.fi digi. Saat rajattoman lukuoikeuden kaikkiin Juoksija.fi:n artikkeleihin, mukaan lukien lehtien lehtiarkistot.

 Juoksija.fi digi

  • Juoksu, hiihto, pyöräily, triathlon, suunnistus
  • Liikkujan hyvinvointi ja terveys
  • Digitaaliset lehtiarkistot
  • Juoksija-kortti
  • Nettivalmentaja

Vain 9,90 €/kk

Tilaa digi Olen jo tilaaja

Vastaa