Haussa nopea ja kestävä ajoasento

Kuva Mandy Louwet
Lukulistalle
ClosePlease login

Talven hikiset vastustreenit ovat nostaneet testituloksia. Nyt autamme sinut ajamaan ansaitsemillasi wateilla parhaan tuloksen. Siksi matkustimme Belgiaan ja selvitimme, miten kuskista ja pyörästä hiotaan mahdollisimman sulava paketti. 

Seison Flandersin Bike Valleyn tuulitunnelissa Belgiassa. Ilma ei liiku, koska tunnelin takapäässä neljä potkuria lepäävät paikoillaan. Jos ne käynnistettäisiin, tasainen ilmavirta tulisi pitkään nelikulmaiseen kammioon kahdeksan ohuen kankaan läpi. Tuntuisi samalta kuin pyöräillessä.

Miksi en ottanut fillariani mukaan, huomaan ajattelevani. Tässä kelpaisi virittää ajoasento ja varustevalinnat mahdollisimman aerodynaamisiksi eli sulavasti tuulta halkoviksi.

Aika-ajoissa, irtiotoissa ja vetovuorolla ilma nousee vastuksista selvästi suurimmaksi.

Tuulitunneli on suunniteltu nimenomaan pyöräilijöille, joten ilma kulkee enintään 30 metriä sekunnissa eli 108 kilometriä tunnissa. Pyöräilyssä kiinnostavat nopeudet osuvat siten tuuliskaalalla selvästi keskemmäksi kuin auto- tai ilmailuteollisuudelle tehdyissä tunneleissa. Kohdennus parantaa tarkkuutta.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa Juoksija.fi digi. Saat rajattoman lukuoikeuden kaikkiin Juoksija.fi:n artikkeleihin, mukaan lukien lehtien lehtiarkistot.

 Juoksija.fi digi

  • Juoksu, hiihto, pyöräily, triathlon, suunnistus
  • Liikkujan hyvinvointi ja terveys
  • Digitaaliset lehtiarkistot
  • Juoksija-kortti
  • Nettivalmentaja

Vain 9,90 €/kk

Tilaa digi Olen jo tilaaja

Vastaa