Ironman Finland Kuopio-Tahko – täysmatkan triathlon

Ironman Finland Kuopio-Tahko
Lukulistalle
ClosePlease login

Suomen ensimmäinen täyden matkan Ironman Finland Kuopio-Tahko täytti suuret odotukset. Kaunis reitti teki vaikutuksen erityisesti ulkomaalaisiin osallistujiin.

– Ihanaa!

Jalkakäytävä tulvii kaatosateessa. Kengät litisevät. Kanssakilpailijan kommentti kuvastaa hyvin tunnelmia. Tässä vaiheessa pitkää kilpailua useimmilla alkaa tossu painaa, mutta kisatunnelmissa kivut unohtuvat, ja kerrankin juoksen kuin euforiassa kohti maalia.

Suomen ensimmäinen virallinen täysimittainen Ironman tarjosi tietenkin kaikkea suomalaiseen kesään kuuluvaa: puhdasta järvivettä, kauniita maisemia, auringonpaistetta, tyyntä, rankkasadetta, tuulta.

Saavuin Nilsiän Tahkolle jo keskiviikkona, kolme päivää ennen kilpailua. Automatka Helsingistä on pitkähkö, joten teki hyvää saada vähän aikaa palautua reissusta ja rauhoittua ennen kilpailua.

Kilpailualue Tahkolla on rakennettu aika tiiviiksi. Vaihtoalue sijaitsee puolisen kilometriä lähtöpaikasta ja maalialueesta, ja lähistöltä löytyy erilaisia majoitusvaihtoehtoja mökeistä kylpylähotelliin. Autoa ei tarvitse, kun on saapunut kisa-alueelle.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa Juoksija.fi digi. Saat rajattoman lukuoikeuden kaikkiin Juoksija.fi:n artikkeleihin, mukaan lukien lehtien lehtiarkistot.

 Juoksija.fi digi

  • Juoksu, hiihto, pyöräily, triathlon, suunnistus
  • Liikkujan hyvinvointi ja terveys
  • Digitaaliset lehtiarkistot
  • Juoksija-kortti
  • Nettivalmentaja

Vain 9,90 €/kk

Tilaa digi Olen jo tilaaja

Vastaa