Kaksipäiväinen MM-kisa toi Havaijille hirmuhinnat

Uinnin startti. Kuva Donald Miralle
Lukulistalle

Laskeeko legendaarisen Havaijin Ironmanin arvostus, kun osallistujia on kaksi kertaa enemmän kuin aikaisemmin? Kilpailu järjestettiin ensimmäistä kertaa kaksipäiväisenä.

Ironman-sarjan triathlonin täysmatkan MM-kilpailut järjestettiin edellisen kerran Havaijilla ennen koronaa vuonna 2019. Silloin osallistujia oli 2 129. Lokakuussa 2022 kaksipäiväisessä kilpailussa oli peräti 4 694 osallistujaa.

Kaksipäiväisyys johtui ensisijaisesti koronapandemiasta, jonka takia vuosien 2020 ja 2021 kisat peruuntuivat. MM-paikan aikaisemmin saaneille ikäryhmäurheilijoille annettiin mahdollisuus siirtää osallistumisensa vuoteen 2022. Vaihtoehtona oli Yhdysvaltain St. Georgessa järjestetty MM-kisa toukokuussa 2022, mutta moni halusi mieluummin kilpailla perinteisellä Havaijin Konalla.

Ironmanin taustayhtiö WTC on ilmoittanut, että se järjestää kilpailun kaksipäiväisenä myös vuonna 2023. Korona-ajan osallistumisoikeuksien siirroista huolimatta päätös tuo MM-paikkoja tarjolle selvästi enemmän kuin aikaisemmin.

Havaijille osallistumisoikeuden voivat ostaa Ironman-kisoissa sarjansa kärkeen sijoittuneet. Mikäli ensimmäiset eivät lunasta paikkaansa, ostomahdollisuus siirtyy tuloslistalla seuraavalle.

Kaksipäiväisyys on jakanut triathlonistien mielipiteitä. Tuplamäärä osallistujia venyttää saaren majoituskapasiteetin äärimmilleen, ja hinnat ovat katossa. Vuokra-autojen tarjonta on ollut turhan niukkaa ainakin koronan kavennettua tarjontaa.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa Juoksija.fi digi. Saat rajattoman lukuoikeuden kaikkiin Juoksija.fi:n artikkeleihin, mukaan lukien lehtien lehtiarkistot.

 Juoksija.fi digi

  • Juoksu, hiihto, pyöräily, triathlon, suunnistus
  • Liikkujan hyvinvointi ja terveys
  • Digitaaliset lehtiarkistot
  • Juoksija-kortti
  • Nettivalmentaja

Vain 9,90 €/kk

Tilaa digi Olen jo tilaaja

Vastaa