Kaksipäiväinen MM-kisa toi Havaijille hirmuhinnat

Uinnin startti. Kuva Donald Miralle
Lukulistalle
ClosePlease login

Laskeeko legendaarisen Havaijin Ironmanin arvostus, kun osallistujia on kaksi kertaa enemmän kuin aikaisemmin? Kilpailu järjestettiin ensimmäistä kertaa kaksipäiväisenä.

Ironman-sarjan triathlonin täysmatkan MM-kilpailut järjestettiin edellisen kerran Havaijilla ennen koronaa vuonna 2019. Silloin osallistujia oli 2 129. Lokakuussa 2022 kaksipäiväisessä kilpailussa oli peräti 4 694 osallistujaa.

Kaksipäiväisyys johtui ensisijaisesti koronapandemiasta, jonka takia vuosien 2020 ja 2021 kisat peruuntuivat. MM-paikan aikaisemmin saaneille ikäryhmäurheilijoille annettiin mahdollisuus siirtää osallistumisensa vuoteen 2022. Vaihtoehtona oli Yhdysvaltain St. Georgessa järjestetty MM-kisa toukokuussa 2022, mutta moni halusi mieluummin kilpailla perinteisellä Havaijin Konalla.

Ironmanin taustayhtiö WTC on ilmoittanut, että se järjestää kilpailun kaksipäiväisenä myös vuonna 2023. Korona-ajan osallistumisoikeuksien siirroista huolimatta päätös tuo MM-paikkoja tarjolle selvästi enemmän kuin aikaisemmin.

Havaijille osallistumisoikeuden voivat ostaa Ironman-kisoissa sarjansa kärkeen sijoittuneet. Mikäli ensimmäiset eivät lunasta paikkaansa, ostomahdollisuus siirtyy tuloslistalla seuraavalle.

Kaksipäiväisyys on jakanut triathlonistien mielipiteitä. Tuplamäärä osallistujia venyttää saaren majoituskapasiteetin äärimmilleen, ja hinnat ovat katossa. Vuokra-autojen tarjonta on ollut turhan niukkaa ainakin koronan kavennettua tarjontaa.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa Juoksija.fi digi. Saat rajattoman lukuoikeuden kaikkiin Juoksija.fi:n artikkeleihin, mukaan lukien lehtien lehtiarkistot.

 Juoksija.fi digi

  • Juoksu, hiihto, pyöräily, triathlon, suunnistus
  • Liikkujan hyvinvointi ja terveys
  • Digitaaliset lehtiarkistot
  • Juoksija-kortti
  • Nettivalmentaja

Vain 9,90 €/kk

Tilaa digi Olen jo tilaaja

Vastaa