Hoka Mafate Speed 4

Lyhyesti

Polulle ja lumelle.

Kuvaus

Hoka Mafate Speed 4 on mukavasti vaimennettu ja pitkiinkin taipaleisiin sopiva polkujuoksukenkä. Mikään superkevyt kisatossu se ei ole, vaikka valmistajan kategorioissa se on trailin ohella asemoitu myös race-kategoriaan.

Monipuolinen harjoituskenkä se kuitenkin on, ja ominaisuuksiensa puolesta sille sopivinta kilpailukäyttöä olisivat pitkähköt polkukisat. Oli miten oli, askeltaminen sillä on luontevaa ja kenkä rullaa vaivattomasti eteenpäin.

ISTUVUUS on jämäkkä ja tuhdin iltin ansiosta nauhat voi kiristellä tiukastikin mukavuuden häiriintymättä. Päällisen materiaali vaikutti asialliselta, mutta ikävä kyllä testiparista se repesi kolmanneksi ylimmän nauhan reiän kohdalta jo kolmannelle lenkille nauhoja kiristellessä. Kyse ei ole yksittäistapauksesta, joten Mafate Speedeissä nauhoja kannattaa vetää normaalia hellemmin. Varvasosassa on pieni vahvike, joka suojaa kolhuilta.

YHTEISTYÖSSÄ Vibramin kanssa rakennettu ulkopohja on Mafate Speedin parasta antia. Pohjanappulat ovat korkeat ja niihin on muotoiltu paljon teräviä kulmia sekä karheita kohtia. Vuodenajasta johtuen emme juuri ehtineet kokeilemaan polkupitoa, mutta lumella kylläkin.

Jo aiemmin olemme todenneet Hoka Speedgoatin polkukäytön ohella myös mainioksi talvikengäksi, ja Mafate Speed menee tällä sektorilla vielä pidemmälle. Lumisella ja jopa aavistuksen jäisellä alustalla pito on mainio. Toki yksittäisiä liukuja saattaa pahoissa paikoissa tulla, mutta ilman nastoja näin hyvä pito talvioloissa on harvinaista herkkua. Speedgoatiin verrattuna Mafate Speed on myös juostavuudeltaan eläväisempi.

MUKAVASTI vaimennettu ja helpon juoksutuntuman antava Mafate Speed 4 sopii moneen. Mataladroppisena ja hyvin rullaavana se sopinee monen polkuharrastajan menopeliksi.

Tämäntyyppinen kenkä sopii erinomaisesti lenkeille, joissa juoksualusta vaihtuu asfaltin, hiekkateiden ja pururadan kautta poluille. Monipuolisilla alustoilla vuoden ympäri juoksevalle siitä on paljon iloa.

Hoka Mafate Speed 4

  • Paino 302 g (M: US 9,5D)
  • Droppi 4 mm
  • Hinta 185 €
  • hoka.com

+ Plussat

  • kepeä ja rullaava juoksutuntuma
  • vaimennus riittää pitkiin taipaleisiin
  • hyvä pito talvioloissa

– Miinukset

  • päällinen repesi nauhan reiän kohdalta
  • hintava 

 

Lue myös:

Hoka Speedgoat 5

Hoka Tecton X

Hoka Carbon X3

Hoka Bondi X

Hoka One One Clifton 8

TEKSTI PENA REKIRANTA KUVAT ARI J. HYYTIÄINEN

Juoksija 1/2023

Lisätiedot
Käyttötarkoitus

Harjoituskenkä, Polkujuoksu, Vauhtilenkit

Merkki

Hoka

Tuki / Ohjaus

Neutraali

Välineryhmä

Kengät