Polar Grit X Pro

Lyhyesti

Polar Grit X Pro kasvoi Polar Vantage V2 -urheilijamittarin rinnalle. Kokonaan uusia ominasuuksia urheilukelloihin tuli niukasti.

Kuvaus

Polar Grit X Pro ja Polar Grit X Pro Titan toivat vain vähän kokonaan uusia ominaisuuksia merkin urheilukelloihin. Ulkonäkö kuitenkin uudistui kilpailemaan aiempaa paremmin Garmin Fenixin ja Suunto 9 Peakin kanssa.

Sormella saa hyvän otteen Grit X Pro -urheilukellon nappeihin, joiden painotuntuma on selkeä. Urheilukelloa voi ohjata halutessaan myös kosketusnäytöllä, joskaan sen reagointi ei riittänyt treenin aikaiseen käyttöön. Kellotilassa siirtymät hoituivat kohtuullisesti näytön pyyhkäisyillä, mutta näytön painalluksia seurasi testissämme usein viive.

Päivän liikuntojen suunnittelua helpottaa kellotilan uusi näkymä, joka kertoo auringon nousu- ja laskuajan sekä ilahduttavasti myös pimeän päättymisen ja alkamisen. Jälkimmäiset tiedot ovat käytännössä hyödyllisempiä.

Talvipäivinä aurinko pysyy Suomessa matalalla sekä nousee ja laskee pienessä kulmassa, joten hämärää riittää pitkään. Asia korostuu pohjoisessa. Napapiiristä ylöspäin aurinko ei nouse eikä laske kaamoksen aikana, mutta silloinkin näkee liikkua ilman valaisinta ainakin muutaman tunnin.

Polar on koonnut korkeus- ja paikkatiedot sekä kompassin toiseksi uudeksi näkymäksi kellotilaan.

Polar Grit X Pro kasvoi Vantage V2:n rinnalle

Harjoituksen aikana osassa lajeista näkyy edetty korkeusprofiili sekä mäkien määrä. Mikäli pohjalla on valmis gpx-jälki, Grit X Pro näyttää myös tulevat nousut hieman samaan tapaan kuin Garmin Fenix on tehnyt jo pitkään.

Reiteissä Grit X Pro nojaa Grit X:n ja Vantage V2:n tavoin maksulliseen Komoot-palveluun. Tutustumislahjana yhden pienen alueen saa käyttöön maksutta, mutta pohjoisessa Suomessa on tarjolla vain isompia maksullisia alueita.

Komootin avulla Polariin saa reittijäljen murupolkuna sekä käännösohjeet. Garminin tapaista topografista karttaa suomalaiskelloon ei vieläkään tullut. Grit X Pron tuliaisena Polar ohjaa takaisin lähtöpisteeseen.

Pro-versioiden myötä Grit X sai palautumisen seurannan ohjelmistoksi Recovery Pron, joka oli aiemmin vain Vantage-kelloissa. Myös suorituskykytestien valikoima kasvoi. Grit X Pro nousikin rinnakkaismalliksi urheilijamittari Vantage V2:lle, joka sai saman tien uudet ominaisuudet ohjelmistopäivityksenä.

Polarin mukaan Grit X Pro ei tuonut muutoksia paikannuksen tai rannesykemittauksen antureihin tai ohjelmistoihin. Sykkeen ja paikannuksen tarkkuudet ovat kilpailukykyisiä. Tarkkaa syketietoa kaipaavan kannattaa yhä valita sykevyö, jota Polarin mittareissa vaaditaan suorituskyky- ja palautumistesteihin.

Polarin käyttöönotto kännykkäsovelluksella on helppoa, mutta käyttöönottoon kannattaa varata aikaa. Polar Flow -pilvipalveluun aiemmin tallennetut tiedot siirtyvät kelloon, mutta synkronointi on hidas. Lisäksi testikello vaati ohjelmistopäivityksen, joka vei sovelluksen etukäteen varoittamat 20 minuuttia.

Treenien jälkeen lokien siirrot nettipalveluun hoituvat asiallisesti, kunhan puhelimen satelliittipaikannus on päällä ja sijaintitiedot saatavilla. Jos näin ei ole, sovellus tai laite ei anna virheilmoitusta vaan synkronointi Polar Flow -verkkopalveluun epäonnistuu.

  • Polar Grit X Pro | 79 g (*) | 500 € | Sykevyö + 50 €
  • Polar Grit X Pro Titan | Rannekkeesta riippuen 53 tai 73 g (*) | 600 € | Sykevyö + 50 €
Lisätiedot
Välineryhmä

Älykäs harjoittelu, Hiihto, Juoksu, Pyöräily, Triathlon

Käyttötarkoitus

Älykellot, Sykemittarit, Urheilukellot

Merkki

Polar

Arvio
4.00 out of 5