Hyökkäävyyttä Wassbergiin

Wassbergin
Lukulistalle
ClosePlease login

Wassbergin ehdoton vahvuus on se, että suoritus on täysin symmetrinen. Vartalon suuret lihakset vahvistuvat tasapuolisesti. Näin vältät voimassa ja liikkuvuudessa puolierot, joita yksipuolinen perusluistelun tahkoaminen lisää.

Tekniikka mahdollistaa myös räväköiden nopeusvetojen ja 10 sekunnin spurttien tekemisen, jotka sopivat hyvin myös kuntoilijoille ja veteraanihiihtäjille.

Tasatyöntö osuu wassbergissa jokaiselle potkulle, mutta perusluistelussa ja mogrenissa sauvatyöntö tehdään vain toiseen potkusuuntaan. Koska toinen työntösuunta on lähes kaikilla hiihtäjillä vahvempi, harva kuntoilija malttaa treenata tarpeeksi paljon heikompaa puolta perusluistelussa. Näin vartalon lihaksisto kehittyy toispuoleisesti.

Kevään tekniikkatreeneihin kaksi teemaa

Ota kevään tekniikkaharjoitteluun ainakin kaksi teemaa. Hiihdä perusluistelua riittävän paljon myös vaikeampaan suuntaan työntäen ja harjoittele wassberg-tekniikassa erityisesti eteenpäin kallistunutta hiihtoasentoa ja tasapohjaliukua, josta työntö ja potku lähtevät.

Kun viet wassbergissa painon rohkeasti eteen ja painat myös liukujalan polven eteenpäin, potkusuksi ei käänny liian aikaisin kantilleen. Päkiällä liukuessa suksea ei edes voi kääntää kantilleen liian aikaisin.

Näin wassbergin rytmi säilyy hyvänä. Ehdit tehdä työnnön ja potkun hosumatta mutta tehokkaasti.

Sukua tasatyönnölle

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa Juoksija.fi digi. Saat rajattoman lukuoikeuden kaikkiin Juoksija.fi:n artikkeleihin, mukaan lukien lehtien lehtiarkistot.

 Juoksija.fi digi

  • Juoksu, hiihto, pyöräily, triathlon, suunnistus
  • Liikkujan hyvinvointi ja terveys
  • Digitaaliset lehtiarkistot
  • Juoksija-kortti
  • Nettivalmentaja

Vain 9,90 €/kk

Tilaa digi Olen jo tilaaja

Vastaa