Rullahiihdolla parempaa tekniikkaa

rullahiidolla tekniikkaa
Lukulistalle
ClosePlease login

Hyvä ja nykyaikainen vapaan hiihtotekniikka perustuu tehokkaaseen ylävartalotyöhön, jolla ladataan voimaa luistelupotkuun. Anssi Pentsinen rohkaisee kuntohiihtäjiä kehittämään hiihtotekniikkaa rullahiihdolla ja erityisesti oikeaoppisella ylävartalotyöllä. Wassbergin harjoittelu parantaa myös muita tekniikoita.

Entinen maajoukkuehiihtäjä Anssi Pentsinen on perehtynyt syvällisesti maastohiihdon opetukseen ja kehitellyt keinoja, joilla myös kuntohiihtäjät voivat omaksua uusia taitoja.  Pentsinen perusti 2019 yhdessä Laura Liikasen kanssa Hiihtokoulu.fi-yrityksen, jonka tavoitteena on opettaa kaikentasoisille liikkujille hiihtoa ja muita kestävyyslajeja.

– Missiomme on nykyaikaistaa hiihdonopetusta ja houkutella uusia harrastajia lajin pariin mielenkiintoisilla valmennussisällöillä, Anssi Pentsinen kertoo.

Hyvä esimerkki ex-huipun luovuudesta ja asiantuntemuksesta on hänen kehittämänsä tukityyny tasatyönnön ja vapaan harjoitteluun. Reisien väliin asetettava tyyny opettaa aktivoimaan lantion alueen lihaksia ja oikeanlaista sauva- ja jalkatyötä.

Tyynyä käyttämällä hiihtäjä voi opetella tuottamaan ylävartalolla tehokkaasti ja kiihtyvästi voimaa luistelupotkuun, koska tyyny eliminoi jalkojen sivuaisliikkeet pois. Tyyny opettaa myös pitämään wassbergissa suksien muodostaman V-kulman sopivan pienenä.

Rullahiihdolla voi kehittää tekniikkaa

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa Juoksija.fi digi. Saat rajattoman lukuoikeuden kaikkiin Juoksija.fi:n artikkeleihin, mukaan lukien lehtien lehtiarkistot.

 Juoksija.fi digi

  • Juoksu, hiihto, pyöräily, triathlon, suunnistus
  • Liikkujan hyvinvointi ja terveys
  • Digitaaliset lehtiarkistot
  • Juoksija-kortti
  • Nettivalmentaja

Vain 9,90 €/kk

Tilaa digi Olen jo tilaaja

Vastaa