Karvasukset testissä – uutta ja perinteistä

Lukulistalle

Karvasuksien kehitys jatkuu, ja niissä on uusia, toimivia ratkaisuja kuntohiihtäjien tarpeisiin. Hiihdimme muutamia toisistaan poikkeavia suksimalleja.

Karvasuksien ehdoton valtti on, että ne vapauttavat hiihtäjän pitovoitelusta ja toimivat suhteellisen laajalla kelialueella. Olennaista on, että suksi valitaan aina hiihtäjän taitojen, yksilöllisen hiihtotyylin, mieltymysten, vallitsevien lumiolojen ja käyttötarkoituksen mukaan.

Ladun varressa tarkkaillessa huomaa, että varsin moni kuntoilija hiihtää alkukaudesta liian huonosti pitävillä karvasuksilla, vaikka juuri nyt olisi tärkeää hiihtää rennosti.

Lipsuvilla suksilla on ikävä hiihtää ylämäessä, ja samalla katoaa hiihdon ja myös peruskestävyysharjoittelun idea. Pidon saamiseksi potkuun joutuu käyttämään liikaa voimaa, eikä hiihto ole rentoa.

Ilahduttavaa testihiihdoissamme oli se, että Karhun NoWax Skin 200 -uutuussukset ja kärköläläisen Custom Skin edulliseen puurunkoon virittämät karvasukset pitivät ja luistivat mainiosti eripainoisilla ja -tasoisilla hiihtäjillä.

Jos sama suksi toimii 60-kiloisella naisella ja 90-kiloisella miehellä, se on hiihdon kannalta todella hieno asia. Tällaiset ratkaisut lisäävät suksimisen suosiota, koska hyvin pitäviä suksia on entistä helpompi löytää.

Tarvitaanko karvasuksia useampi pari?

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa Juoksija.fi digi. Saat rajattoman lukuoikeuden kaikkiin Juoksija.fi:n artikkeleihin, mukaan lukien lehtien lehtiarkistot.

 Juoksija.fi digi

  • Juoksu, hiihto, pyöräily, triathlon, suunnistus
  • Liikkujan hyvinvointi ja terveys
  • Digitaaliset lehtiarkistot
  • Juoksija-kortti
  • Nettivalmentaja

Vain 9,90 €/kk

Tilaa digi Olen jo tilaaja

Vastaa