Skadi loppet – Lumivarma hiihtomaraton Baijerissa

skadi loppet
Lukulistalle
ClosePlease login

Saksan Baijerin metsissä lähellä Tšekin rajaa hiihdettävä Skadi Loppet on jäänyt Suomessa melko tuntemattomaksi maratonhiihdoksi, vaikka kisareitin alapuolella oleva Bodenmais on vilkas vaellus- ja maastohiihtokohde.

TEKSTI SEPPO ANTTILA

Alue on varsin lumista, eikä Skadi Loppetia ole jouduttu perumaan kertaakaan. Jylhissä kuusimetsissä sujutellaan 1 100–1 400 metrin korkeudella.

Itse Bodenmais on hieman alempana Zeller-laaksossa 700 metrin korkeudessa. Kristallista ja muista lasituotteistaan tunnetussa kylässä on paljon hotelleja ja majataloja.

Latuja on myös kylän ympäristössä, mutta kisaladuille pääsee vaivattomasti busseilla, joita kulkee säännöllisin välein.

Matkaan lähdetään 1 100 metrin korkeudesta ja ylimmillään käydään 1 300 metrissä, joten korkea ilmanala ei vielä lisää rasitusta merkittävästi. Nousumetrejä on yhteensä 820, ja suurin nousu noin 300 metriä. Sen lisäksi kuusimetsissä hiihtäjiä odottaa muutamia 50 metrin reippaita nousuja.

Skadi Loppet on saanut kiitosta hyvistä järjestelyistään ja helposta saavutettavuudestaan. Ajomatka Münchenistä kestää noin 2,5 tuntia. Jos omatoimimatkailu vuokra-autolla ei kiinnosta, Skadi Loppetiin pääsee myös valmismatkoina, joita järjestää Suomesta ainakin Vetikko Travel. //

Vuonna 2019 Skadi Loppet kisataan 16. ja 17. maaliskuuta. Lisätietoja: skadi-loppet.de

Julkaistu alunperin Hiihdossa 1/2018