Energiasta terveyttä ja suorituskykyä

Hyvä urheilijan ruokavalio perustuu monipuoliseen ja ravintoainerikkaaseen perusruokaan, jota paljon energiaa tarvitseva voi hyvällä omallatunnolla täydentää herkuilla.
Lukulistalle
ClosePlease login

Sokerille ja herkuille on hieman tilaa kovaa harjoittelevan hiihtäjän ravinnossa eikä proteiininsaantia kannata liioitella. Terveelliset rasvat varmistavat osaltaan riittävän energiansaannin. 

Jokainen hiihdon parissa toimiva on varmasti kuullut, että kehittyminen tapahtuu silloin, kun harjoittelu, ravinto ja lepo ovat tasapainossa. Ravitsemukseen on siis syytä kiinnittää tarpeeksi huomiota, mutta mitkä lopulta ovat oleellisimpia huomiota vaativia asioita?

Riittävä energiansaanti on hiihtäjän ravitsemuksen peruspilari. Elimistö on siitä viisas, että se haluaa pitää itsestään mahdollisimman hyvää huolta ja turvata hengissä pysymisen kannalta tärkeimmät toiminnot joka tilanteessa.

Moni urheilija ei ymmärrä, kuinka paljon ravintoa kova kestävyysharjoittelu vaatii.

Vaikka harjoittelun myötä yhä vahvemmiksi ja kestävämmiksi muuttuvat kudokset tuntuvat urheilijan mielestä tärkeiltä, ei elimistö ole asiasta samaa mieltä, jos se ei ole saanut riittävästi ravintoa. Päinvastoin. Kudosten vahvistamisen sijaan se hajottaa niitä saadakseen energiaa perustoimintojensa ylläpitoon.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa Juoksija.fi digi. Saat rajattoman lukuoikeuden kaikkiin Juoksija.fi:n artikkeleihin, mukaan lukien lehtien lehtiarkistot.

 Juoksija.fi digi

  • Juoksu, hiihto, pyöräily, triathlon, suunnistus
  • Liikkujan hyvinvointi ja terveys
  • Digitaaliset lehtiarkistot
  • Juoksija-kortti
  • Nettivalmentaja

Vain 9,90 €/kk

Tilaa digi Olen jo tilaaja

Vastaa