Jokainen urheiluun vähänkään perehtynyt on varmasti kuullut, että kehittyminen tapahtuu silloin, kun harjoittelu, ravinto ja lepo ovat tasapainossa. Millainen ravinto sitten tukee urheilijana tai vielä tarkemmin kestävyysjuoksijana kehittymistä?
Luin taannoin erään sanomalehden otsikosta, että huippu-urheilijat syövät lautasen täydeltä proteiinia. Kauppareissulla katse kiinnittyy helposti sporttisen näköisiin pakkauksiin, joiden isoin kirjaimin painetut englanninkieliset tuotenimet viittaavat hyvään fyysiseen kuntoon. ”Runsaasti proteiinia, ei lisättyä sokeria”. Tämän täytyy siis olla se juttu, jolla jaksaa ja palautuu. Vai onko sittenkään?
Tilaa Juoksija.fi digi. Saat rajattoman lukuoikeuden kaikkiin Juoksija.fi:n artikkeleihin, mukaan lukien lehtien lehtiarkistot ja treeniohjelmat.
9,90 € / kk
Haluatko lukea koko artikkelin?
Juoksija.fi digi
Kirjaudu
Rekisteröidy