Annastiina Hintsa sai ensimmäisestä ultrajuoksusta apua ylikuormitukseen

Annastiina Hintsa Polkuporinat
Lukulistalle
ClosePlease login

Kestävyysjuoksua harrastava Annastiina Hintsa vetää yritystä, jonka asiakkaina on lukuisia Formula 1 -talleja. He työskentelevät myös muiden lajien urheilijoiden ja yritysten apuna. Hintsa tuntee omakohtaisesti työn ylikuormituksen, sillä hän on käsitellyt burnoutin.

Annastiina Hintsa Polkuporinat Annastiina Hintsa kertoi ajatuksiaan Mikael Heermanin Polkuporinat-haastattelussa.

– Tiedätkö, kuka sinä olet? Tiedätkö, mitä haluat? Kuka kontrolloi sun elämää? Niiden kysymysten kanssa selvitämme, miksi ihminen haluaa muutosta. — On itse asiassa hyvä harjoitus kenelle tahansa, että pistää niitä asioita paperille, Hintsa sanoo.

Hän kävi itsekin tehtävän läpi koettuaan burnoutin silloisella työpaikallaan isossa konsulttiyhtiössä. Hintsa teki rajoja, joilla työ pysyi kohtuullisempana. Samalla hän aloitti ultrajuoksun, mikä auttoi muutoksessa.

– En ollut varma selviänkö siitä . Se pakotti asettamaan rajoja nukkumiselle ja pakotti treenaamaan ja syömään laadukkaasti.

Polkuporinoissa Hintsa puhuu levon ja unen merkityksestä.

”Jos nukkuu 6 tuntia yössä kaksi viikkoa, suorituskyky on sama kuin jos on valvonut kaksi yötä putkeen.”

– Viikonloppuna voi jonkin verran saada univelkaa kiinni, mutta se ei ole kestävä malli. Terveysvaikutuksiltaan se ei ole yhtä hyvä . Kognitiivinen performanssi kärsii. — Urheilija tietää, että superkompensaatio tapahtuu vain levossa.

Hän vie eteenpäin isänsä, lääkäri Aki Hintsan elämäntyötä. Polkuporinoissa Annastiina Hintsa kertoo lapsuudestaan Etiopiassa. Sinne lääkäri-Hintsa lähti perheineen kutsumustyön perään, mutta auttoi lopulta myös huippujuoksijoita urheilulääkärinä. Lapsuuden muistoihin kietoutuu muuankin Haile Gebrselassie omassa paikallisessa yhteisössään.

Kuuntele Polkuporinat-podcastilta, mitä Annastiina Hintsa kertoo Mikael Heermanin haastattelussa.