Polkujuoksun harjoitusohjelma – kahdessa kuukaudessa polkupuolikkaalle

Polkujuoksun harjoitusohjelma
Lukulistalle
ClosePlease login

Harkitsetko ensimmäistä puolimaratonia poluilla? Maija Oravamäen harjoitusohjelman ja tietojen avulla opit säännöllisen ja kehittävän treenin, jolla rasitusvammojen todennäköisyys pysyy kurissa.

Otsikosta huolimatta en lupaa kenellekään pikakuntokuuria, jonka avulla puolimaraton taittuisi poluilla suit sait höyhenen kevyin jaloin. Mutta jos sinulla on jo takana muutaman kuukauden omatoiminen harjoittelujakso, voit hyvillä mielin asettaa tavoitteeksesi polkupuolikkaan kahden kuukauden päähän.

Jos sinulla ei kuitenkaan ole vielä ollenkaan juoksutaustaa, suosittelen osallistumaan ensiksi lyhyempiin, esimerkiksi kymmenen kilometrin juoksutapahtumiin.

Parasta olisi, että ohjelman avulla löytäisit sopivan harjoitusrytmin, joka tuo virtaa ja energiaa päiviin sekä antaa onnistumisen elämyksiä matkalla polkupuolikkaalle. Jos harjoittelu alkaa tuntua suorittamiselta ja treenit työltä, on tärkeää keventää ja löytää treeni-ilo uudestaan.

Hapenkulun ja lihasten kestävyys

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa Juoksija.fi digi. Saat rajattoman lukuoikeuden kaikkiin Juoksija.fi:n artikkeleihin, mukaan lukien lehtien lehtiarkistot.

 Juoksija.fi digi

  • Juoksu, hiihto, pyöräily, triathlon, suunnistus
  • Liikkujan hyvinvointi ja terveys
  • Digitaaliset lehtiarkistot
  • Juoksija-kortti
  • Nettivalmentaja

Vain 9,90 €/kk

Tilaa digi Olen jo tilaaja

Vastaa