5 vinkkiä grillikaudelta kisakuntoon

Lukulistalle
ClosePlease login

Lomat on vietetty, ja kenties kunto tuntuu ruosteiselta lepäilyn jälkeen. Mutta ei huolta, loppukesän kisakuntoon ehtii vielä mainiosti.

1

Helppo juoksu avaa aineenvaihdunnan

Loma-ajan lepäily ja kenties ylimääräinen syöminenkin ovat vieneet kehon aineenvaihdunnan tukkoon. Aloita lenkkeily hyvin kevyellä rasituksella. Se saa aineenvaihdunnan taas liikkeelle ja avaa hiusverisuoniston kuljettamaan happea. Hidas juoksu toimii tässä paremmin kuin kovat puristukset.

2

Unohda ennätystreenit

Tauon jälkeen ei kannata yrittää aikaisempia harjoitusennätyksiä. Mitoita juoksumäärä, pitkät lenkit ja tehoharjoitukset varman päälle, jotta pystyt etenemään seuraavat viikot ilman liian suurta harjoitusväsymystä ja taukoja. Harjoituskerrat ovat nyt tärkeämpiä kuin yksittäiset kovat treenit.

3

Vauhtia nousujohteisesti

Kun teet tehotreenejä, aloita ne tavallista hitaammilla vauhdeilla. Anna kropalle aikaa tottua kovempaan rasitukseen löysäilyn jälkeen. Kun keho lämpenee, vauhtiakin alkaa taas löytyä.

4

Tavoite patistaa eteenpäin.

Juoksukalenteri on vilkkaimmillaan syksyllä. Sieltä löydät varmasti sopivan kisan, jota kohti harjoitella. 

5

Hyödynnä harjoituskisat

Ennen päätavoitetta voit kisailla harjoitusmielessä eri matkoilla ja erilaisilla alustoilla: asvaltilla, hiekalla, maastossa tai jopa radalla. Harjoittelun kannalta aina ei ole tarpeen vetää 100 lasissa, vaan rennommin otetut kisat palvelevat hyvin myöhempää tähtäinta ja toimivat hyvänä tehoharjoituksena.

Lue myös:

Eväät ennätysjahtiin

Teksti Ari Paunonen Kuva Ari J. Hyytiäinen

Juoksija 6/2017

Vastaa