Kuntojuoksijan ABC

Lukulistalle
ClosePlease login

Juoksuvalmentaja Simo Wannas kertaa kestävyysharjoittelun periaatteet.

Kuntojuoksijoiden kirjo on laaja. Jotkut juoksevat paljon ja purkavat kilpailuhenkisyyttään numerolappu rinnassa. Toisille kunnon ylläpito ja oma terveys ovat kilpailutuloksia tärkeämpiä.

Itse määrittelen kuntojuoksijaksi henkilön, joka juoksee säännöllisesti kolme kertaa viikossa vähintään puolen tunnin ajan kerrallaan. Tällöin treenikertoja on jo sen verran, että harjoitteiden rytmittämisellä ja sisällöllä on selvää merkitystä kunnon kehittämisessä. Fysiologisesti kunto- ja huippu-urheilijan elimistöt reagoivat harjoitteluun samalla tavalla. Ero syntyy henkisistä tekijöitä ja siitä, kuinka pystyy sitoutumaan ja keskittymään urheilun vaatimuksiin. Kokosimme tähän harjoittelun perustekijöitä, jotka kuntojuoksijan kannattaa ottaa huomioon.

Harjoittele monipuolisesti

Kuntoilijan juoksuharjoittelu on parhaimmillaan monipuolista ja säännöllistä, joka on rytmitetty omaan arkeen sopivaksi. Kun kokonaisrasitus on sopiva muun elämän kanssa, juoksuharrastus tuo lisävirtaa elämään ja samalla myös ylläpitää tai kehittää fyysistä suorituskykyä.

Tilaa Juoksija.fi digi

Rautaista tietoa harjoittelusta ja terveydestä.

Katso edut