Tuloksen takana on muutakin kuin pelkkä hyvä kunto

Lukulistalle
ClosePlease login

Jalat lähtivät alta, vatsakramppi, nestehukka, energian loppuminen. Tai vain huono päivä ja epäonnea. Kunto olisi kyllä muuten riittänyt!

Vaativa kestävyyssuoritus koostuu useasta eri tekijästä. Fyysisellä kunnolla on luonnollisesti suurin rooli, mutta se ei pelkästään riitä, vaan myös muut tulokseen vaikuttavat tekijät on otettava huomioon. Tämä on erityisen tärkeää maratonilla ja muissa pitkissä kisoissa, joissa elimistö joutuu äärirajoilleen ja pienetkin tekijät voivat lopulta pilata suorituksen.

Fyysisen suorituskyvyn lisäksi vaikuttavia tekijöitä ovat varsinkin jalkojen iskunkestävyys ja juoksun taloudellisuus. Energian riittävyys, juomahuolto ja lämmönsietokyky korostuvat erityisesti 10 kilometrillä ja sitä pitemmillä juoksumatkoilla.

On kuitenkin lohdullista tietää, että tärkein keino edellä mainittujen tekijöiden kehittämiseksi on perinteinen kestävyysharjoittelu, johon kuuluu pitkiä lenkkejä sekä kilpailuvauhtista harjoittelua. Mitään kikkailua ei siis tarvita.

Kehon tärkeä iskunkestävyys

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa Juoksija.fi digi. Saat rajattoman lukuoikeuden kaikkiin Juoksija.fi:n artikkeleihin, mukaan lukien lehtien lehtiarkistot.

 Juoksija.fi digi

  • Juoksu, hiihto, pyöräily, triathlon, suunnistus
  • Liikkujan hyvinvointi ja terveys
  • Digitaaliset lehtiarkistot
  • Juoksija-kortti
  • Nettivalmentaja

Vain 9,90 €/kk

Tilaa digi Olen jo tilaaja