Hoka One One Mach 4 – Eleetön yleiskone

Juoksukenkä Hoka One One Mach 4
Lukulistalle

Hoka One One Mach 4 on monipuoliseen käyttöön soveltuva yleiskenkä, jossa on onnistunut sekoitus laadukkaan juoksukengän aineksia.

Mukavuus, pehmeys ja juoksemisen helppous käy ilmi heti ensi askelilla. Tämä on positiivisella tavalla kenkä, jonka voi unohtaa heti lenkille lähtiessään. Kaikki toimii, mikään ei häiritse ja juoksija voi keskittyä olennaiseen. Yleisfiilis on mutkattoman miellyttävä ja kenkä rullaa eteenpäin huomaamattoman luontevasti.

ISTUVUUS on toimiva. Iltin reunus on hieman omintakeisesti muotoiltu, mutta ei aiheuta mitään negatiivisia tuntemuksia juostessa. Nauhoitus on perusvarma. Kantaosan yläosan muotoilua kiitämme siksi, että akillesjänteen hankausta ei pääse tapahtumaan. Kannan istuvuus keräsi kiitokset kaikilta testaajilta.

Osa testaajista koko lestin aavistuksen leveämmäksi kuin Hokalla yleensä, ja tätä mallia on saatavilla vain yhdellä lestin leveydellä. Kulutuskestävyys mietityttää, koska ulkopohjassa ei ole vahvempaa kumiseosta lainkaan. Ulkopohja kerää jonkin verran pikkukiviä pariin kohtaan.

Iskunvaimennusta on riittävästi niin kannan kuin päkiän alla. Välipohjan tuntuma on pehmeä, mutta ei lainkaan upottava. Useimmille vaimennus riittää pitkillekin lenkeille, mutta toisaalta kengän keveyden ja vaimennuksen hienoisen napakkuuden ansiosta Mach 4 taittuu varsin hyvin myös vauhdikkaampiin treeneihin.

ULKONÄKÖ noudattelee valmistajalle ominaista reseptiä. Pastellinsininen miesten väriversio ei varsinaisesti säväytä, mutta onneksi ulkopohjan takaosan muotoilu tuo sopivasti särmää ulkoasuun.

Neutraalille askeltajalle sopiva tossu on mainio yleistyökenkä monenlaiseen käyttöön – laajalle käyttäjäjoukolle. Pitkiin taipaleisiin riittävän vaimennuksen sekä keveytensä ansiosta sen voi helposti kuvitella olevan hyvä valinta vaikkapa kuntojuoksijan kisakengäksi pidemmille maantiematkoille. Mach 4 ei räisky, mutta hoitaa hommansa eleettömän laadukkaasti.

Hoka One One Mach 4

+ Plussat
  • keveys, vaimennus, istuvuus, laadukas kokonaisuus
− Miinukset
  • ei varsinaisia heikkouksia, ulkopohjan kulutuskestävyys?

 

Lue myös Kenkämarkkinoiden piristäjä – Craft CTM Ultra

 

Juoksija 5/2021

Vastaa