Kenkämarkkinoiden piristäjä – Craft CTM Ultra

Lukulistalle
ClosePlease login

Craft tuo piristystä kenkämarkkinoille. Sen uutuus on runsaasti vaimennettu ja melko kimmoisa harjoituskenkä, joka sopii myös pidempien taipaleiden taittamiseen.

CTM Ultran yleistuntuma on paksusta pohjasta huolimatta melko kepeä. Se rullaa luontevasti eteenpäin ja pehmeä vaimennus on mukava.

CTM Ultraa kannattaa sovittaa ennen ostoa, sillä kenkä on varovaisestikin arvioiden ainakin yhden eurokoon kokomerkintäänsä suurempi. Kenkä on kauttaaltaan leveän tuntuinen, ja ohut päällinen antaa niukasti sivuttaistukea jalalle. Ohut ja turhan lyhyt iltti vaatii nauhoitettaessa tarkkaa asettelua. Osalla testaajista nauhat painoivat ohuen iltin takia nilkkaa.

Kantapään ympärillä päällinen on myös hyvin ohut, mutta kantaosan istuvuus on kuitenkin varsin hyvä ja jalka pysyy paikoillaan. Varpaille on tilaa rutkasti. Ohut päällinen ja istuvuuden pienet kysymysmerkit korostavat sovittamisen tärkeyttä.

Craft CTM Ultra sopii pitkiin taipaleisiin.

Vault-välipohjavaahto (EVA) on hyvin vaimentava ja kohtuullisen kimmoisa. Nimensä mukaisesti vaimennusta on riittävästi erittäin pitkiin matkoihin, niin treeni- kuin kisakäytössä. Neutraalille askeleelle sopiva kenkä ei erityisesti ohjaa askelta, vaan antaa jalan työskennellä luonnollisesti. Kivikkoon tai poluille tällä ei kannata suunnata, sillä erikoisen kapeaksi kannasta muotoiltu ulkopohja saattaa altistaa nilkan nyrjähdyksille.

Ulkopohjassa on paksu kerros kulutuskestävää kumia – ratkaisu tuo aavistuksen lisäpainoa, mutta pidentänee käyttöikää. Uutuuden ulkonäkö on tyylikäs ja vähäeleinen. Miesten mallin sininen välipohja on pirteä ja naisten mallin pinkki välipohja keräsi myös kehuja.

Craft CTM Ultra sopii monipuoliseen harjoituskäyttöön, kisakengäksi ultramatkoille tai vaikkapa maratonille.

 

CRAFT CTM Ultra

+ runsas ja kimmoisa vaimennus, monipuolisuus, rullaavuus

– löysä päällinen ei anna sivuttaistukea, heppoinen iltti vaatii asettelua, kokomerkintä ei vastaa todellista kokoa

 

Teksti Pena Rekiranta  Kuvat Ari J. Hyytiäinen

Lisää kenkä- ja varustearvioita Varusteklinikassamme.

Vastaa