Kokkola City Run – iltajuoksu rannalla

Lukulistalle
ClosePlease login

Kokkola City Run tarjoaa juoksijoille kolme matkaa: puolimaraton, 10 kilometriä ja lyhyin matka kuusi kilometriä.

11:ttä kertaa vuonna 2017 järjestetty Kokkola City Run keräsi toistatuhatta juoksijaa Keski-Pohjanmaan maakuntakeskukseen. Juoksukilpailujen valtavirrasta poiketen Kokkolassa juostaan perjantai-iltana, ja aavistuksen koleasta kevätillasta huolimatta tunnelma oli korkealla.

Eräs illan positiivisimmista ilmiöistä oli Perhon kunnasta tullut suuri koululaisten ja lukiolaisten ryntäys. Innostuksen puuhanainen on yläasteen oppilaiden ja lukiolaisten liikunnanopettaja Essi Rantala, 25. Monipuolisesti liikuntaa harrastava Rantala on saanut puhallettua kouluyhteisöön liikuntaintoa.

– Eräät oppilaani näkivät kuntosalilla Kokkola City Runin mainoksen ja tuumailivat ääneen, että olisipa kiva päästä tuollaiseen tapahtumaan. Pyrin kuuntelemaan oppilaiden ajatuksia, jolloin toiminta ja motivaatio liikuntaan on sisäsyntyistä. Ajattelin, että mitä jos koulu mahdollistaisi nuorille kokemuksen, jossa tiivistyisi liikunnallinen meininki, hyvä yhteishenki ja onnistumisen kokemukset, Rantala kertoo.

Kokkola City Run innosti koululaisia

Perhon keskuskoulusta oli Kokkolassa mukana kaikkiaan 107 nuorta osallistujaa sekä 16 opettajaa. Rantala on vetänyt oppilailleen koulun jälkeen liikuntakerhoja. Ne ovat vapaa-ajalla tapahtuvaa oppilaille maksutonta toimintaa.

– Lihaskuntosyketys-kerhoni on ollut suosittu, ja paikalla on ollut 20–25 osallistujaa. Keväämmällä olen pitänyt juoksukerhoa.

Opettaja korostaa työssään yhteishenkeä ja yksilön oman kehittymisen merkitystä.

– Pyrin aina rohkaisemaan oppilaita sinnikkääseen yrittämiseen ja kokeiluun. Monesti parhaimmat fiilikset tulevat siitä, kun pystyt ylittämään itsesi jollain uudella tavalla. On myös tärkeää, että autat ja kannustat kaveria. Jokaisella oppilaalla pitää olla oman tasoiset haasteet: yksi lähtee mukaan, jotta voisi hölkätä 6 kilometriä ilman kävelyä ja toinen voi yrittää alittaa kaksi tuntia puolimaratonilla.

Kokkola City Run innosti Essi Rantalan oppilaat juoksemaan.
Liikunnanopettaja Essi Rantala innosti oppilaansa juoksemaan.

Perhon koulujen oppilaista seitsemän uskaltautui puolimaratonille, 50 juoksi kympin ja 6 kilometriä taittoi 50 oppilasta.

– Onnen kyyneleitä kyllä näkyi. On iso juttu, kun ei ole ikinä juossut 10 kilometriä matkaa. Oppilaat olivat äärettömän iloisia koko tapahtumasta. Itselläkin juoksu kulki sen verran hyvin, että tulin naisten kympillä toiseksi, Rantala iloitsi.

KOKKOLA CITY RUN

Puolimaraton, 10 km ja 6 km

12.5.2017 | 18.5.2018

15–50 €

kokkolacityrun.fi

 

Teksti Pena Rekiranta   Kuvat Ari J. Hyytiäinen

Artikkeli on julkaistu Juoksijan numerossa 5/2017