Nettoaika viralliseksi

Lukulistalle
ClosePlease login

Suomen Urheiluliitto on tarkentanut muutamia yleisurheilusääntöjä, joilla on vaikutusta niin kilpajuoksijoiden, kuntoilijoiden kuin aikuisurheilijoiden kilpailuihin.

Jatkossa tiejuoksuissa Suomen osalta virallinen tilastoaika on nettoaika, pois lukien kotimaiset ja kansainväliset arvokisat, joissa käytetään bruttoaikaa.

Jos haluaa osallistua SUL:n viralliseen kilpailuun, vaaditaan voimassa oleva kilpailulisenssi. Ilman lisenssiä urheilijan tulos rata- ja kenttälajeissa ei kirjaudu lainkaan tilastoihin eikä käy ennätykseksi tai tulosrajaksi. Tämä käytäntö ei tilastoinnin osalta koske tiejuoksuja.

Tiejuoksujen tilastointi nettoajan perusteella koskee siis vain Suomea. Kansainvälisissä maantiejuoksujen tilastoissa käytetään edelleen bruttoaikaa. Esimerkiksi Camilla Richardssonin helmikuussa juoksema puolimaratonin SE-aika on Suomen tilastoissa 1.09.54, joka oli hänen nettoaikansa, mutta kv. tilastoissa on hänen bruttoaikansa 1.09.55.

Nettoajan käyttö on järkevää varsinkin suuriin massajuoksuihin osallistuville, jotka joutuvat lähtöruuhkassa usein odottelemaan lähtöviivan ylitystä.

Lue myös:

Maratonien gun time ja chip time hämmentävät: ”Nyt ei olla tasapuolisessa tilanteessa” 

TEKSTI ARI PAUNONEN KUVA SCC EVENTS / NORBERT WILHELMI

Vastaa