Kestosuosikki nyt entistä mukavampana

Lukulistalle
ClosePlease login

Legendaarisen kenkäsarjan tuorein malli ASICS GEL-Nimbus 25™ vie mukavuuden uudelle tasolle.

Uusinta GEL-Nimbus-kenkää suunniteltaessa ASICSin tavoitteena oli luoda kaikista mukavin juoksukenkä. Ja tulosta tuli!

”Kengän suunnittelua ohjasi alusta alkaen halu tehdä siitä mahdollisimman mukava ja sitä se onkin heti päällisestä alkaen. Juostessa kenkä on edellisiä malleja rullaavampi ja kimmoisampi”, ASICSin Brand Trainer Matias Anthoni taustoittaa.

Muhkea ulkonäkö poikkeaa edeltäjästä

Ulkonäöllisesti uusi Nimbus poikkeaa melkoisesti aiemmista kenkäsarjan malleista. Moni maanläheisempiin malleihin tottunut voi hieman hätkähtää muutosta, mutta Anthonin mukaan muutos ei johdu halusta hakea huomiota, vaan liittyy tuotekehityksen tavoitteisiin parantaa jalkinetta entisestään.

”Esimerkiksi välipohjan massiivisempi ulkonäkö on seurausta materiaalien kehittymisestä. Välipohjan materiaali on entistä kevyempää ja voimme hyödyntää sitä enemmän, jolloin kenkä on entistä mukavampi ja ei paina sen enempää”, Anthoni selvittää.

”Moni voi aluksi kokea uuden ulkonäön liian modernina. Me uskomme kuitenkin, että kunhan saamme ihmiset kokeilemaan kenkää niin se myy itsensä.”

Aiempien Nimbuksien tavaramerkkinä ollutta geeliäkin löytyy edelleen, mutta nyt se on sijoitettu katseilta piiloon välipohjan sisään. Geeli itsessäänkin on ottanut teknisen harppauksen, sillä uusi PureGEL™ on edeltäjäänsä pehmeämpää ja kevyempää tarjoten yhä parempaa iskunvaimennusta ja sujuvampaa rullaamista askeleelta toiselle.

Mainospuheet laitettiin puntariin riippumattomassa tutkimuksessa

Uuden GEL-Nimbuksen kutsuminen mukavimmaksi kengäksi ei ole vain sanahelinää, sillä uusi kenkä valittiin Etelä-Australian yliopiston biomekaniikan laitoksen puolueettomassa testissä mukavimmaksi kengäksi kilpailevia tuotteita vastaan. Kengät oli tehty tunnistamattomiksi eli kengän merkki tai malli ei vaikuttanut tuloksiin.

Testissä 100 ihmistä (52 miestä ja 48 naista) juoksivat juoksumatolla kolme minuuttia 10 km/h nopeudella eri kengillä ja arvioivat sen jälkeen niiden mukavuutta. Mukavuuden kriteereinä oli esimerkiksi kantapään ja päkiän vaimennus, kengän vakaus ja kengän notkeus. Testin tuloksena GEL-Nimbus 25™ oli tilastollisesti testin mukavin juoksukenkä.

”Tiedämme, että henkilökohtaisesti koettu mukavuus on kenkää valitessa tärkein määrittävä tekijä. Testin yhtenä arvona tulosten lisäksi olikin se, että samalla luotiin uusi tutkimusmenetelmä, millä kenkien mukavuutta voidaan mitata myös jatkossa”, Anthoni iloitsi.

Lisää panostuksia ympäristövastuullisuuteen

ASICS on tehnyt merkittäviä panostuksia tuotteidensa ympäristövastuullisuuteen. Esimerkiksi GEL-Nimbus 25™ mallin FF Blast™ PLUS ECO -välipohjan materiaalista noin 20 prosenttia ja päällisen osalta jopa 80 prosenttia on kierrätettyä materiaalia.

”Olemme viime vuosina uudistaneet myös pakkaukset. Ne ovat nykyään ruskeita, koska emme enää värjää niitä”, Anthoni lisää.

Millaisille lenkeille uusi ASICS GEL-Nimbus 25™ sitten sopii?

”Mukavuus on tietenkin kengän olennaisin pointti. Se on mahdollisimman vaimennettu ja sopii siten pitkille ja palauttaville lenkeille ja peruslenkeille. Mutta toisaalta aiemmista Nimbus-malleista poiketen kenkä on menevämpi, rullaavampi ja joustavampi. Eli summaten: yleiskengäksi, mutta monipuolisemmin kuin aiemmin”, Anthoni kertoo.

PEHMEÄMPI KUIN KOSKAAN. Uusi PureGEL™ on aiempaa GEL™ -teknologiaa pehmeämpi ja kevyempi. Sen ansiosta iskunvaimennus on parantunut ja juokset pehmeämmin ja rullaavammin.

UUDISTETTU JUOKSUKOKEMUS. Joustava ja pehmeä iltti sekä päällisen uusi muotoilu helpottavat pukemista ja varmistavat tarkan istuvuuden.

ENEMMÄN VAIMENNUSTA. Uusi kevyt FF BLAST™ PLUS ECO vaimennus. Välipohjassa on 20 % enemmän vaimentavaa materiaalia. Valmistuksessa käytetystä materiaalista vähintään 20 % on kierrätettyä. 

ASICS GEL-Nimbus 25

  • PAINO 290 g (M) / 255 g (N)
  • DROPPI 8 mm
  • POHJAN PAKSUUS 41,5–33,5 mm (M), 40,5–32,5 mm (N)
  • VÄLIPOHJA FF Blast™
  • PLUS ECO & PureGEL™
  • PINTAMATERIAALI Neulottu päällinen
Vastaa