Kuin juoksisi pilvien päällä 

Erinomainen vaihtoehto laatua arvostaville juoksijoille, jotka uskaltavat erottautua massasta.
Lukulistalle
ClosePlease login

Uusin On Cloudsurfer -malli täyttää valmistajan lupaukset siitä, että juokseminen niillä on kuin askeltaisi kevyesti pilvien päällä, samalla massasta rohkeasti erottuen. 

Sveitsiläinen On-merkki on juoksukenkien valmistajien joukossa nuori tulokas, joka haastaa kilpailijansa poikkeavaa ulkonäköä ja vaimennusteknologiaa kantavilla malleillaan. Teini-ikään juuri ehtinyt, vuonna 2010 Sveitsissä perustettu yritys on ottanut reilun jalansijan kotimaan ja muun Keski-Euroopan markkinoiden lisäksi myös jo Pohjois-Amerikassa, missä kilpailu markkinaosuuksista isompien ja perinteisempien merkkien joukossa on varmasti kiivasta.  

Suomessakin On on herättänyt runsaasti huomiota urheiluliikkeiden hyllyissä ja rohkeiden edelläkävijöiden jaloissa massasta edukseen erottuvilla malleillaan. Sveitsiläisvalmistaja on tunnettu nimenomaan räväköistä välipohjistaan, joiden suunnittelu poikkeaa täysin valtavirrasta. Uniikki ulkonäkö ei ole itsetarkoitus, vaan jousen tapaan toimiva geometrinen välipohjarakenne tarjoaa kengille niiden tarvitseman vaimennuksen ja kimmoisuuden. 

Edistyksellinen välipohja on mukava, kimmoisa ja kevyt 

Uusimman On Cloudsurfer -version myötä On on tuonut markkinoille välipohjan tuoreimman versionsa Cloudtec Phasen. Sen kanssa juoksijan ei tarvitse tinkiä piiruakaan juoksuominaisuuksista, saati erottuvasta tyylistä. Mallin aiemmissa versiossa ollutta Speedboard-muoviliuskaa ei enää ole, sillä uusi välipohja ei tarvitse ylimääräistä tukea. 

Cloudtec Phase -välipohjan kehityksessä on hyödynnetty Finite Element Analysis (FEA) -tietokonemallinnusta. Sen avulla on tutkittu yksityiskohtaisesti kengän rakenteiden ja materiaalien reagointia askellukseen juoksun aikana. Kehitystyön tuloksena askelluksen aiheuttama rasitus on minimoitu. Askeleen osuessa maahan välipohjan kennomainen rakenne painuu kasaan tarjoten maksimaalista vaimennusta, mitä seuraa juoksijaa eteenpäin vievä kimmoisa efekti. 

Ilmava välipohjaratkaisu tekee kengästä kokonaisuutena erittäin kevyen. Kengän ulkopohjan värikkäät kumivahvikkeet päkiässä ja kannassa puolestaan varmistavat hyvän kulutuskestävyyden ja pidon myös märissä olosuhteissa. 

Kierrätysmateriaalit ja innovatiivinen värjäys vähentävät luonnon kuormitusta 

Perinteisessä päällismateriaalien värjäyksessä käytetään runsaasti kuumaa vettä, kemikaaleja ja energiaa, jotta värit saadaan kiinnittymään synteettiseen kuituun. On:n käyttämässä seosvärjäyksessä sävyaine lisätään jo raakamateriaalin, mikä vähentää veden tarvetta noin 90 prosenttia. 

Päälliseen käytetty polyesteri on lisäksi myös noin 85-prosenttisesti ja kenkä kokonaisuudessaan noin 30-prosenttisesti kierrätettyä alkuperää. Luopuminen välipohjaa tukeneesta muovivahvikkeesta ja muutamasta muusta päällisen muoviosasta on vähentänyt sekä kengän painoa että siitä syntyvän jätteen määrää.  

On osoittaa esimerkillistä vastuullisuutta myös kertomalla avoimesti eri kenkämalliensa valmistavien tehtaiden nimet. On Cloudsurferit valmistaa Dean Shoes, joka pitää majaansa Vietnamissa, Ho Chi Minh Cityssä. 

Kepeitä kilometrejä päivittäisiin juoksuihin 

On Cloudsurfer sopii aktiiviselle lenkkeilijälle päivittäiseen harjoitteluun. Kengän ominaisuudet ovat parhaimmillaan silloin, kun juoksija kaipaa maksimaalisen vaimennuksen ja sopivan kimmoisuuden yhdistelmää. Monipuolisuutensa vuoksi ”pilvisurffaajilla” onnistuu niin lyhyemmät pyrähdykset kuin myös pidemmät ja rauhallisemmat, väsyneiden jalkojen palauttavat lenkit. 

Yhteenvetona voidaan todeta, että On Cloudsurferit ovat erinomainen vaihtoehto laatua arvostaville juoksijoille, jotka uskaltavat erottautua massasta. 

On Cloudsurfer 

 

Vastaa