Pehmeämmin, kimmoisammin, kevyemmin!

Lukulistalle
ClosePlease login

Uusi ASICS Novablast 3 jatkaa viime vuosien paksupohjaisten kenkien trendiä tarjoamalla vauhdikkaita ja keveitä kilometrejä.

Juoksukenkien kehitys on mennyt vauhdilla eteenpäin myös hiilikuitulevyillä vahvistettujen kenkien ulkopuolella. Markkinoille on tullut aiempaa paksupohjaisempia juoksukenkiä myös aktiivikuntoilijoiden ja lenkkeilijöiden tarpeisiin. ”Välipohjien kehitys on ollut iso teema juoksukengissä viime vuosina. Materiaalien kehittyminen on mahdollistanut entistä paksummat ja kimmoisammat välipohjat ilman että kenkien kokonaispaino kasvaa”, ASICSin Matias Anthoni taustoittaa kenkäteknologian yleistä kehitystä.

Saavuttuaan muutama vuosi sitten markkinoille ASICS Novablast -malli herätti suurta huomiota futuristisella ja paksulla välipohjallaan. Ominaisuudet ovat ottaneet kauttaaltaan harppauksia eteenpäin mallin kolmannen sukupolven versiossa. 

Uusi FF Blast™ Plus -välipohja tarjoaa hieman enemmän kaikkea

Syyskuussa myyntiin tulleen Novablast 3:n uusi FF Blast™ Plus -nimellä kulkeva välipohja on entistä mukavampi, kevyempi ja kimmoisampi.

”Vaikka välipohja on hieman jopa aiempaa paksumpi, on se 22 grammaa kevyempi kuin edellisen version välipohja. Siten Novablast 3 on entistä mukavampi juoksukenkä, joka tarjoaa käyttäjälleen energisyyttä ja responsiivisuutta nopeampiinkin lenkkeihin.”

Novablast 3 on tehty vakaammaksi kuin edeltäjämallinsa. Kantapäätä on vahvistettu tukevammalla rakenteella, joka pitää jalan paremmin kontrollissa. Uudistuneen iltin ASICS Notch Tongue -siipirakenne jakaa paineen entistä tasaisemmin, mikä vähentää iltin liikettä.

Uusi FF Blast™ Plus -välipohja on entistä kimmoisampi ja keveämpi.

Kengän droppi on 8 mm edellisen mallin tapaan. Anthonin mukaan keskustelu dropeista eli päkiän ja kantapään välisestä korkeuserosta on välillä jopa liiallista: ”Pehmeiden ja paksujen välipohjien aikana dropin merkitys on pienentynyt. Juostessa kengässä on painetta, jolloin droppierot tasaantuvat.”

Novablast 3 on parhaimmillaan lenkeillä, joihin juoksija kaipaa nopeutta ja kimmoisuutta. Monipuolinen kenkä sopii kuitenkin ominaisuuksiltaan myös aktiivilenkkeilijän ainoaksi juoksukengäksi.

”Novablastin muotoilu ohjaa jo luonnostaan juoksijan vauhdikkaaseen juoksuasentoon, jolloin päkiällä juoksu on helpompaa. Mutta moni käyttää kenkää myös ainoana juoksukenkänään sen mukavuuden ja vauhdikkuuden vuoksi”, Anthoni kertoo.

Kenkäkierto lisää hyvinvointia ja harjoitusten mielekkyyttä

Harrastipa juoksua mistä syystä tahansa, harjoitusmäärien noustessa on hyvä ottaa ohjelmaan erilaisia lenkkejä hitaasta peruskestävyyslenkistä nopeuskestävyysja intervallijuoksuihin. Kenkien vaihtelulla parannetaan niin juoksijan terveyttä kuin harjoitusten laatuakin.

”Erilaiset kengät rasittavat hieman eri tavalla jalan osia ja lihaksia. Kenkien vaihtelulla monipuolistetaan treeniä ja rasitusta, jolloin ennaltaehkäistään vammojen syntymistä”, Anthoni muistuttaa.

Peruslenkeillä kengiltä tarvitaan erilaisia ominaisuuksia kuin vauhdikkaammilla lenkeillä. ASICS on jakanut omassa ajattelussa mallinsa Further ja Faster -kategorioihin eli kenkiin, joilla on hyvä juosta pitkään ja rauhallisemmin sekä kenkiin, joilla tehot saadaan paremmin irti.

GEL-Nimbus 24 on hyvä valinta peruskengäksi

Novablast 3 on omimillaan vauhdikkaimmilla lenkeillä, joihin kaivataan energisyyttä ja kimmoisuutta. Vaihtelukengäksi pidempään ja matalatehoisempaan peruslenkkeilyyn sopii esimerkiksi GEL-Nimbus 24 -malli.

”Nimbus on luotu mahdollisimman mukavaksi jalkaan. Se on hyvin vaimennettu, kiva juoksukenkä. Se sopii kanta-astujille, pitkille matkoille ja päivittäiseen harjoitteluun. Sitten kun haluaa mennä kovempaa, kannattaa sitoa esimerkiksi Novablastit jalkaan.”

Kenkien vaihtelu lisää myös kenkien kestävyyttä: ”Kahdella kenkäparilla toisen parin välipohja pääsee aina palautumaan rauhassa, jolloin pohjat säilyttävät pidempään pehmeytensä ja kimmoisuutensa”, Anthoni kertoo.

Asics Novablast 3

Asics Novablast 3

  • PAINO 253 g (M) / 222 g (N)
  • DROPPI 8 mm
  • POHJAN PAKSUUS 31–22 mm (M), 30–22 mm (N)
  • VÄLIPOHJA FF Blast™ Plus
  • PINTAMATERIAALI Tekninen Jacquard verkko 

 

Vastaa