Järvenpää voitti Radanvarren kympin, mutta Euroopan cupin raja jäi rikkomatta

Lukulistalle
ClosePlease login

Jarkko Järvenpää voitti Helsingissä juostun 10 kilometrin maantiekilpailun lauantaina 22.5., mutta toive 10000 metrin Euroopan cupin tulosrajan alituksesta ei toteutunut.

Järvenpää taittoi reitin Pasilasta junaradan vartta Mäkkylän aseman tuntumaan ja takaisin ajassa 30.08, kun tulosraja 10000 metrin Euroopan cupiin on 29.34.

– Nyt ei tarvitse harmitella. Sain yrittää tulosrajaa, mutten ollut vielä siihen valmis.Tosi hieno tunne, että sain itsestäni kaikki irti, Järvenpää sanoi.

Järvenpää tuli puolimatkaan jäniksenä kiiruhtaneen Ossi Kekin perässä ja karkasi paluumatkalla muulta joukolta.

– Ossi veti hyvin. Puolimatka oli varmaan just sen tasan 15 minuuttia. Takaisin tullessa kilometrit olivat juuri alle 3 minuutin, mutta koko ajan tuntui, ettei tuota parempaan minusta nyt ole, Järvenpää tuumi.

Tampereen Pyrintöä edustava Järvenpää, 34, on kevään mittaan voittanut Suomen mestaruudet maantiejuoksun SM-kilpailuissa ja maastojuoksun SM-kilpailuissa. Nyt hän keskittyy rakentamaan ratajuoksukuntoa elokuun lopussa kotiradallaan Tampereella käytäviin Kalevan kisoihin.

Turun Urheiluliitto Niklas Wihlman oli Helsingin 10 kilometrin kilpailussa toinen ajalla 31.05. Wihlmanin seuratoveri Ali Abdulrahman oli kolmas ajalla 31.24. Helsingin Juoksijoiden Päivi Kauppinen, 47, voitti naisten kilpailun ajalla 36.16.

Tulokset

Artikkeli Järvenpää voitti Radanvarren kympin, mutta Euroopan cupin raja jäi rikkomatta julkaistu alunperin sivulla Yleisurheilu.fi