Juoksukengät 2022 – 11 kenkää testissä!

Lukulistalle
ClosePlease login

Koronan vaikutukset näkyvät vielä juoksukenkien saatavuudessa, mutta kenkäteknologia menee silti kovaa vauhtia eteenpäin. 

Juoksukenkämarkkinat ovat edelleen sekavassa tilassa koronapandemian vaikutusten takia. Pyysimme talven ja kevään aikana juoksukenkien maahantuojilta ja edustajilta testimalleja ja lähes kaikkien viesti oli samankaltainen: osa keväälle suunnitelluista tavarantoimituksista viivästyivät ja oikeiden testikokojen saaminen on vaikeaa.

Koostimme saatavilla olevista malleista tämänkertaisen testikattauksen. Siinä keskitytään varsin tavanomaisiin peruslenkkareihin, mutta seassa on muutama erikoisempi tapaus.

New Balance räväytti uudella Super Comp Trainerilla, joka ei tosiaan ole mikään tavanomainen jalkine. Kyseessä on hiilikuitulevyllä vahvistettu harjoituskenkä, jonka vaimennus on todella ylellistä.

Hiilikuitu yleistyy muutenkin harjoitteluun tarkoitetuissa kengissä. Tätä trendiä edustaa myös Hoka Bondi X, joka on uudistettu malli viime vuonna testaamastamme perus-Bondista.

Asics on päivittänyt mallistoaan, ja saimme kokeiluun uudistuneen Nimbus 24 -mallin.

Aina testijuoksijoiden mieleen oleva Brooks on mukana tällä kertaa Adrenaline- ja Ghost-malleillaan. Sauconylta mukana on perusvarma neutraali juoksukenkä Ride sekä tukea tarjoava Guide – molemmista versionumero 15. Puma ja 361° ovat mukana yhdellä mallilla.

Vaimennusteknologia kehittyy

Kysyimme jalkineiden edustajilta näkemyksiä juoksukenkien tämänhetkisistä trendeistä. Keveys ja vaimennuksen runsaus on vahvasti esillä useammankin brändin mallistoissa.

– Maksimaalinen vaimennus, pehmeys ja mukavuus, jota meillä edustaa Fresh Foam -perhe. Toinen trendi on keveys ja energianpalautus, sanoo New Balance Finlandin myyntipäällikkö Jari Kohtamäki

Myös Asicsin leirissä näkymät ovat samankaltaiset.

– Välipohjien vaimennusteknologia kehittyy huimaa vauhtia. Välipohjaseokset ovat kevyempiä ja pehmeämpiä, mutta samaan aikaan selkeästi kimmoisampia kuin aikaisemmin, kertoo tuotekoulutusvastaava Matias Anthoni Asics Europen Suomen toimistolta.

Kuluttajat ovat jo saaneet tottua erilaisten kulutustavaroiden vajavaiseen saatavuuteen pandemia-aikana, ja se on näkynyt muun muassa hiihtovarusteiden ja pyörien komponenttien saatavuuden vaihteluna. Monella kenkätoimijalla heti alkuvuoteen suunnitellut toimitukset ovat viivästyneet huhti- tai jopa toukokuuhun asti.

– Käytännössä tämä saattaa näkyä kuluttajalle saatavuusongelmana tai niin, että uusia tuotteita näkyy hyllyssä myöhemmin keväällä kuin normaalisti, Asicsin Matias Anthoni tiivistää tilanteen.

361°:tä edustavan Wincom Oy:n Ben Lindström kertoo, että viivästyksiä on tullut heille varsin vähän, muista toimijoista poikkeavan toimitusketjun ansiosta.

– Brändin johto osasi reagoida välittömästi ja homma osattiin hoitaa tyylikkäästi. Toimituksissa ei ole ollut kuin 1–2 viikon viivettä pahimpina aikoina, Lindström sanoo.

Kenkäedustajat mainitsevat korona-ajan lisänneen ihmisten ulkoilua ja luonnossa liikkumista, ja he katsovatkin kaupallisia näkymiä varsin positiivisina.

Sauconyn Suomen edustaja Ville Lampinen näkee, että koronahaasteet ovat tuoneet myös oppia.

– Koronapandemia on valmistanut meitä hyvin tulevaisuuden haasteita ajatellen. Nyt meillä on pelisuunnitelma mahdollisten myöhästymisten varalle ja olemme tiiviis sä yhteistyössä kaikkien jälleenmyyjien kanssa. Meillä on hyvä varastotilanne, mutta jonkinasteisia tuoteviivästymisiä on luultavasti luvassa myös tällä kaudella, Lampinen kertoo.

Ympäristöystävällisyys ja eettisyys eivät ole ainakaan vielä kovinkaan näkyvä trendi juoksukengissä. Pieniä merkkejä näistä arvoista kuitenkin on: Brooks Ghostin laatikossa on ”carbon neutral” merkintä ja ainakin Asics Nimbuksen päällisen valmistuksessa on käytetty kierrätettyjä materiaaleja.

Uutuuksia riittää koko kaudelle

Tässä testissä esiteltävien kenkien lisäksi monella merkillä on tulossa mielenkiintoisia malleja myöhemmin tänä vuonna tai jopa tämän lehden ilmestymisen aikoihin. Yksi Asicsin malliston kivijalkamalli eli GT-2000 uudistuu merkittävästi.

– Kiertojäykkyys muodostetaan uudella LiteTruss-teknologialla, ja kenkä on entistä juostavampi ja askellus saumattomampi, kun muovista kiertojäykistelevyä ei enää kengästä löydy. Samalla droppi putoaa 8 millimetriin, jolloin kenkä on entistä nopeamman ja ketterämmän tuntuinen, Asicsin Matias Anthoni sanoo.

New Balancelta on tulossa uudet versiot myös Rebel-mallista sekä hiilikuituvahvisteisesta RC Elitestä. Muhkeasti vaimennettuun 1080 v12 -malliin perehdymme tarkemmin seuraavassa numerossamme.

Jatkossa suurempaa markkinaosuutta tavoitteleva Puma tuo myyntiin varsin mielenkiintoisia uutuuksia.

– Fast-R Nitro Elite sopii niin lyhyille matkoille kuin maratonillekin. Toinen kiinnostava uutuus on täysin naisille suunniteltu juoksukenkä Run XX Nitro, kertoo Puman avainasiakaspäällikkö Sara Karlstedt.

Tämänkertaisten kenkien jatkoksi käsittelemme seuraavassa numerossa kisoihin ja koviin treeneihin soveltuvia tossuja.

 

Juoksukengät 2022

 • *Droppi = kannan ja päkiän välinen korkeusero
 • ♀ / ♂  = merkki kertoo onko kuvassa miesten vai naisten malli

 

361° Kairos

Vakaa mutta jähmeä.

Juoksukengät 2022 - 361 Kairos
Juoksukengät 2022

Kairos on 361°:N uusi lievästi pronaatiotuettu malli. Tuntuma alustaan on varsin luonteva ja läheinen. Yleistuntuma on jähmeä, eikä kenkä rullaa kovinkaan hyvin.

KANTAOSA istuu napakasti ja mukavasti. Nauhoitus on perustoimiva. Kivasti muotoiltu iltti edistää hyvää istuvuutta, vaikka se ohuehko onkin. Lesti arvioitiin kapeaksi, mutta olemassa on myös leveämpi (varustettu merkinnällä ”2e”) versio.

ISKUNVAIMENNUSTA on kohtuullisesti ja se riittää peruslenkeille. Kovahko iskunvaimennus tuntuu kuolleelta, eikä kimmoisuutta ole juuri lainkaan.

PRONAATIOTUKI on sen verran mieto, ettei se häiritse neutraalien kenkien käyttäjää. Kairos etenee vakaasti ja varmasti eteenpäin, mutta rullaavuuden puute rajaa käytön perusharjoitteluun.

ULKONÄKÖ jakoi mielipiteitä. Miesten mallin valko-oranssi väritys miellytti silmää, vaikka ulkoasu muuten noudattelee brändin aiempaa yllätyksetöntä linjaa. 361° on jäänyt välipohjamateriaalien kehityksessä kilpailijoistaan jälkeen, ja aiempien vuosien tapaan se ei enää erotu edukseen edes hinnoittelussa.

Juoksukengät 2022 - 361 Kairos w

 • Paino 316 g (M: US 10), 254 g (N: US 7,5),
 • Droppi 8 mm
 • Hinta 145 €

+Plussat

 • istuvuus, vakaus
 • toimiva iltti/nauhoitus
 • miesten mallin tyylikäs väritys

– Miinukset

 • jähmeä juostavuus
 • kova vaimennus
 • kimmoisuus puuttuu

 

Asics Nimbus 24

Pehmeäksi uudistunut

Juoksukengät 2022 - Asics Nimbus M
ASICS NIMBUKSEN UUSI VÄLIPOHJAMATERIAALI ILAHDUTTI TESTAAJIA. ♂

Neutraalin askeltajan luottomalli NIMBUS on uudistettu, ja sen välipohjamateriaalina on FF Blast+-vaahto. Ylellisen pehmeä vaimennus ja luonteva tuntuma alustaan tekevät juoksemisesta helppoa.

KANTAOSA on pehmustettu runsaasti ja se tukee kantapäätä hienosti. Päällinen on joustavaa ja todella hengittävää. Kaltevalla alustalla päälliseen saattaa kaivata lisää tukevuutta. Erikoisesti uudistettu iltti on poikkeuksellisen joustava ja ohuudestaan johtuen nauhat saattavat painaa nilkkaa, tämä on toki yksilöllistä.

UUSI VÄLIPOHJAMATERIAALI antaa Nimbukseen modernin vaimennuksen. Pehmeä ja ylellinen vaimennus sopii loistavasti pitkien lenkkien taivaltamiseen ja kimmoisuuskin on riittävää nautinnolliseen perusharjoitteluun. Notkeus ja selvästi eläväisempi juostavuus ovat positiivisia uudistuksia.

ULKONÄÖLTÄÄN Nimbus on laadukkaasti viimeistelty ja huoliteltu tuote, jossa on premium-kengän tuntua. Aktiivijuoksijan kenkävalikoimassa se sopii rauhallisimpien treenien kengäksi, ja runsasta vaimennusta arvostavalle vaikkapa maratonkengäksi

Juoksukengät 2022 - Asics Nimbus M

 • Paino 304 g (M: US 10)
 • Droppi 10 mm
 • Hinta 180 €

+Plussat

 • miellyttävän pehmeä ja runsas vaimennus
 • juoksutuntuma, notkeus

– Miinukset

 • ohut ja venyvä iltti ei välttämättä sovi kaikille

 

Brooks Adrenaline GTS 22

Napakkaa vakautta

Juoksukengät 2022 - Brooks Adrenaline GTS
Juoksukengät 2022 - Brooks Adrenaline GTS

Pronaatiotuettu Adrenaline GTS on vakaa ja helposti juostava harjoituskenkä. Kannan ja päkiän välinen 12 mm:n korkeusero tuo askeleen kantapainotteiseksi, ja notkea päkiäosa parantaa rullaavuutta.

JÄMÄKKÄ kantaosa on pehmustettu varsin mukavaksi, ja jalka pysyy kengän kyydissä asianmukaisesti. Mainiosti muotoiltu ja pehmustettu iltti pysyy paikoillaan hienosti. Nauhoitus on helppo kiristellä. Huolellinen kannattaa silti olla, sillä litteät ja melko liukkaat nauhat saattavat löystyä ikävän helposti

UUSI DNA Loft -välipohjamateriaali antaa runsaasti vaimennusta, mutta Adrenalinessa se näyttäytyy yllättävän kovana, eikä kimmoisuuskaan päätä huimaa. Juoksutuntumasta puuttuu – esimerkiksi viereiseen Ghostiin verrattuna – tietynlainen juoksuun innostava eläväisyys.

PRONAATIOTUKI vakauttaa askelta, mutta ei häiritsevästi. Adrenaline sopii siis myös juoksijoille, joiden askel ei sinänsä vaadi pronaatiotukea. Adrenaline on napakkaa vaimennusta suosivan ja tukea kaipaavan kuntojuoksijan kenkä perusharjoitteluun.

Juoksukengät 2022 - Brooks Adrenaline GTS

 • Paino 310 g (M: US 10), 260 g (N: US8D)
 • Droppi 12 mm
 • Hinta 160 €

+Plussat

 • istuvuus
 • toimiva pronaatiotuki
 • onnistunut ulkonäkö

– Miinukset

 • yllättävän kova ja kimmoton vaimennus
 • litteät ja liukkaat nauhat 

 

Brooks Ghost 14

Vaatimaton huippusuorittaja

Juoksukengät 2022 - Brooks Ghost N
Juoksukengät 2022 -Brooks Ghost M

Neutraali Ghost on vakaa ja laadukkaalla vaimennuksella varustettu kuntojuoksijan luottokenkä. Helppo juostavuus ja kohtuullinen rullaavuus tuovat juoksijalle paljon miellyttäviä treenikilometrejä.

ISTUVUUS on kaikilta osin kunnossa. Todella jämäkkä ja muhkeasti pehmustettu kantaosa pitää jalan paikallaan. Sopivan paksu iltti ja toimiva nauhoitus tekevät istuvuuden hakemisesta helppoa. Päällinen on miellyttävä ja riittävän tukeva. Lesti sopii parhaiten normaalilevyiseen jalkaan.

ISKUNVAIMENNUS on riittävän runsas, mutta luontevan napakka. Vaikka kimmoisuutta ei erityisesti kehuttukaan, on DNA Loft -välipohjamateriaalista rakennettu vaimennus erittäin tasapainoinen ja peruslenkkeilyyn sopiva. Vaimennus riittää useimmille käyttäjille myös pitkille lenkeille. Kovimpiin vauhtijuoksuihin nämä eivät taivu, mutta perusharjoitteluun Ghost toimii laajalle käyttäjäjoukolle.

ULKONÄKÖ on asiallisen tyylikäs, ja ainakin miesten mallin oranssit nauhat ovat pirteä valinta. GHOST on varma valinta napakasti vaimennettua treenikenkää etsivälle.

Brooks Ghost w

 • Paino 285 g (M: US 9,5), 241 g (N: US 8)
 • Droppi 8 mm
 • Hinta 160 €

+Plussat

 • laadukas ja tasapainoinen kokonaisuus
 • luontevan napakka vaimennus
 • istuvuus, helppo juosta

– Miinukset

 • ei mainittavia vikoja
 • vaatimaton ulkonäkö kengän laatuun nähden

 

Hoka Bondi X

Vakautta hiilikuidusta

Juoksukengät 2022 - Hoka Bondi X w
Juoksukengät 2022 - Hoka Bondi X M

Massiivisen näköinen BONDI X hämää hieman ulkonäöllään. Paksupohjainen ja voimakkaalla kantaosan ulokkeella varustettu harjoituskenkä rullaa kohtuullisesti ja se on helppo juostava. Hiilikuituinen tukilevy tuo askellukseen vakautta.

JALKA istuu syvälle kengän sisään ja istuvuus on Hokalle tyypillinen, paitsi että etuosa on hivenen monia Hoka-malleja leveämpi. Nauhoitus toimii. Iltti on muotoiltu mainiosti, mutta se on jätetty kummallisen lyhyeksi, ja viimeisiä nauhanreikiä käyttävä saa kiskoa ilttiä suoraksi ihan tosissaan. Kantaosan vetolenkki helpottaa pukemista.

VAIMENNUS on runsasta, mutta ei erityisen pehmeää eikä kimmoisaa. Bondi X ei ole mikään vauhtihurjastelujen kilpuri, vaan sen menoa kuvailtiin pikemminkin vakaasti puksuttavaksi junaksi ja ylelliseksi Cadillaciksi.

RULLAAVUUS riittää satunnaisiin reippaampiin treeneihin, mutta useimmille tämä on kenkä pitkille lenkeille ja perusharjoitteluun, ja miksei vaikkapa kuntojuoksijan maratonkengäksi. Juostavuus ja muut ominaisuudet eivät kylläkään täytä hintalapun tuomia odotuksia. 

Hoka Bondi X w

 • Paino 309 g (M: US 10D), 268 g (N: US 8B)
 • Droppi 5 mm
 • Hinta 220 €

+Plussat

 • helppo juostava
 • vaimennus
 • vakaa

– Miinukset

 • liian lyhyt iltti
 • ei kovin monipuolinen
 • ulkopohjan kolo kerää kiviä
 • hinta

 

New Balance Fresh Foam X 860 v12

Napakkuutta perustreeniin

Juoksukengät 2022 - New Balance Fresh Foam X 860

Pronaatiotuettujen kenkien luokkaan kuuluva 860 on jämäkkää juoksutuntumaa tarjoava aktiivijuoksijan työhevonen. Tuntuma alustaan on läheinen ja vakaa, mutta kohtuullisesta rullaavuudestaan huolimatta mitään raikasta juoksemisen keveyttä se ei tarjoa.

ISTUVUUS on hyvällä tolalla. Kantaosa on muhkeasti pehmustettu ja tukeva, ja mukava päällisen materiaali on vahvaa ja sitoo jalan hyvin kenkään. Iltti on pehmeä ja tarpeettomankin pitkä. Tiheällä nauhoituksella istuvuuden saa muokattua sopivaksi.

VÄLIPOHJA antaa reilusti vaimennusta, mutta se luonteeltaan kovahkoa ja napakkaa. Suurin osa testaajista kelpuuttaisi tämän vaimennuksen runsauden puolesta pitkillekin lenkeille. Pronaatiotuki ohjaa askelta määrätietoisesti, ja meno on kaikkiaan hyvin vakaata.

ULKONÄÖSSÄ havaitsimme niin tavanomaisuutta kuin kaunista kuviointia päällisessä. Myös naisten mallin purppuranvärinen versio herätti myönteisiä kommentteja.

NB 860 ei herätä mitään vau-fiilistä, mutta se on hyvä perustreenikenkä tuettua ja napakasti vaimennettua kenkää hakevalle juoksijalle. 

New Balance Fresh Foam X 860

 • Paino 323 g (M: US 9,5), 252 g (N: US 8)
 • Droppi 10 mm
 • Hinta 165 €

+Plussat

 • istuvuus
 • napakka vaimennus (sellaisesta pitävälle)
 • paksu ulkopohja kestää kulutusta

– Miinukset

 • hieman jähmeä yleisfiilis
 • kimmoisuus jää vaisuksi

 

New Balance FuelCell SuperComp Trainer

Superpehmis kuidulla

Juoksukengät 2022 - New Balance FuelCell SuperComp Trainer
♀ ♂

Uusi SuperComp Trainer vie äärivaimennetun treenikengän uusiin ulottuvuuksiin. Hiilikuitulevyllä vahvistetussa kengässä vaimennusta on sanalla sanoen tolkuttomasti. Tuntuma alustaan on olematon, mutta näin korkeaksi kengäksi meno on kohtuullisen vakaata.

ISTUVUUS on luultavasti tämänkertaisen testikattauksemme paras. Päällinen ja sukkamaisesti kiinni neulottu iltti toimivat loistavasti yhteen, ja iltin ohuudesta huolimatta nauhat eivät paina. Karuhko kantakuppi on tukeva ja mukava, ja epäsymmetrisesti rakennettu nauhoitus viimeistelee paketin.

VAIMENNUSTA kuvailtiin sanoilla ”tosi pehmeä”, ”trampoliini” ja ”ilmatyynymäinen”. Iskua vaimentavaa FuelCell-vaahtoa ei totisesti ole säästelty. Kimmoisuus on niin ikään kohtuullisen hyvää. Kenkä pyörähtää luontevimmin eteenpäin kannan kautta askellettaessa. Rullaavuus paranee hieman, kun vauhtia kiihdyttää, mutta yltiöpäinen pehmeys vie kengästä parhaat tehot kovavauhtisessa juoksussa.

HENTORAKENTEISELLE juoksijalle nämä ovat hieman raskassoutuiset, mutta muutoin pitkiksien ja palauttelulenkkien tossuna SuperComp Trainer puoltaa paikkaansa – ja kääntää taatusti kanssatreenaajien päät.

Juoksukengät 2022 - New Balance FuelCell SuperComp Trainer

 • Paino 312 g (M: US 9,5), 263 g (N: US 8)
 • Droppi 8 mm
 • Hinta 240 €

+Plussat

 • ylellisen pehmeä ja runsas vaimennus
 • istuvuus
 • tyylikäs ulkonäkö

– Miinukset

 • raskaat hennolle juoksijalle
 • ulkopohjan isoon väliin voi tarttua kiviä

 

New Balance Fresh Foam X 880 v12

Mutkaton ja pehmeä

Juoksukengät 2022 - New Balance Fresh Foam X 880

New Balance 880 on monikäyttöinen treenikenkä mukavaa vaimennusta etsiville juoksijoille. Tämän mutkattoman neutraalin tossun yleistuntuma on miellyttävän pehmeä ja mukava. Se rullaa kohtuullisesti, ja tämä on positiivisella tavalla kenkä, jonka unohtaa heti lenkille lähtiessään – juoksija voi keskittyä juoksemiseen.

NORMAALILEVYISEEN JALKAAN sopivan kengän kantaosa on tukeva ja sopivasti pehmustettu. Miellyttävä päällinen, toimiva nauhoitus ja sopivasti topattu iltti tekevät istuvuudesta tiukan mutta mukavan.

VAIMENNUS on riittävän runsas ja sopivan kimmoisa peruslenkeille, ja useimpien makuun tällä taittuvat myös pitkät lenkit ongelmitta. Mikään vauhtitossu 880 ei ole, mutta rullaavuus ja varsin kepeä yleisfiilis mahdollistavat monipuolisen käytön. Jos jostain syystä haluat käyttää vain yhtä paria juoksukenkiä, tämä voisi olla mahdollinen vaihtoehto.

ULKONÄÖLLÄ ei ole räväytetty, ja 880 on pikemminkin asiallisen tyylikäs. Monikäyttöinen 880 sopii monelle, ja se on vahva kokonaispaketti kuntojuoksijan perusharjoitteluun.

New Balance Fresh Foam X 880 M

 • Paino 298 g (M: US 9,5), 239 g (N: US 8)
 • Droppi 10 mm
 • Hinta 159 €

+Plussat

 • laadukas vaimennus
 • istuvuus
 • monipuolisuus

– Miinukset

 • ei merkittäviä heikkouksia

 

Puma Velocity 2

Kepeä ja mukava

Juoksukengät 2022 - Puma Velocity M
Juoksukengät 2022 -Puma Velocity N

Puma Velocity 2 on helposti juostava neutraali harjoituskenkä. Kepeä, notkea ja mukavasti vaimennettu tossu rullaa kohtuullisen hyvin eteenpäin.

ISTUVUUS on mutkaton ja laadukas. Kantakuppi on tuhdisti pehmustettu, ja kantapää pysyy varmasti paikoillaan. Nauhojen kiristely ei vaadi erityistä säätöä, ja sopiva istuvuus löytyy helposti. Iltti on ohuenpuoleinen, mutta sen yläreunan vahvike estää nauhojen painamisen tehokkaasti. Päällinen on tukeva ja pehmeä.

VAIMENNUS on miellyttävän pehmeä, ja kengän painoon nähden jopa runsas. Kimmoisuus ei ole huippuluokkaa, mutta riittävää. Vaimennus toimii luontevimmin perusharjoittelussa ja pitkillä lenkeillä.

VARSIN KIERTOLÖYSÄ kenkä ei pakota askelta mihinkään muottiin, vaan jalka saa työskennellä luonnollisesti. Notkea päkiäosa korostaa jalan vapaata liikkumista.

VAIKKA VELOCITY 2 ei erityisesti säväytäkään, on tästä mukavasti vaimennetusta peruskengästä vaikea olla pitämättä. Erinomainen yleisjuoksukenkä saattaa perustreenin lisäksi soveltua joillekin juoksijoille myös vauhdikkaampaan menoon.

Puma Velocity M

 • Paino 257 g (M: US 9), 231 g (N: US 8,5),
 • Droppi 10 mm
 • Hinta 130 €

+ Plussat

 • miellyttävä vaimennus
 • helposti juostava
 • istuvuus, monipuolinen

– Miinukset

 • miesten mallin neonkeltainen väri likaantuu kurakeleillä nopeasti
 • isohko mitoitus (sovita normaalia pienempää kokoa)

 

Saucony Guide 15

Hienovaraista tukea

Juoksukengät 2022 - Saucony Guide M
Juoksukengät 2022 - saucony Guide N

Pronaatiotuettu Guide on Sauconyn malliston pitkäikäisiä malleja. Mukavasti rullaavan Guiden päkiäosa on tuetuksi kengäksi joustava, mikä helpottaa juostavuutta.

MIELLYTTÄVÄSTI muotoiltu ja pehmustettu kantakuppi pitää kantapään jämäkästi paikallaan. Nauhoituksen lenkkisysteemi helpottaa hieman kiristelyä, ja onnistuneen iltin ja hyvän nauhoituksen avulla istuvuuden saa säädettyä helposti mieleisekseen.

UUSITTU PWRrun-välipohjamateriaali antaa mukavasti vaimennusta ja kimmoisuutta. Vakaasti etenevä Guide ei monen pronaatio tuetun kengän tapaan pakota askelta liikaa, vaan taipuisa ja kohtuullisen kiertolöysä kengän kärkiosa antaa askeleelle vapautta. Sauconylle tyypillinen alaspäin levenevä välipohja lisää vakautta askellukseen.

SAUCONY on ilmeisesti ottanut viime vuosien räväköistä väriyhdistelmistä napsun taaksepäin, sillä Guiden ulkoasu on pikemminkin ”logo isolla ja värit varman päälle” -osastoa. Yhtä kaikki, pronaatiotukea kaipaavalle kuntojuoksijalle tämä on varma valinta yleisjuoksukengäksi.

Saucony Guide M

 • Paino 274 g (M: US 9,5), 238 g (N: US 8)
 • Droppi 8 mm
 • Hinta 150 €

+Plussat

 • hienovarainen pronaatiotuki
 • tasapainoinen kokonaisuus
 • vaimennus

– Miinukset

 • ei merkittäviä heikkouksia
 • ulkonäkö ei erityisesti säväytä

 

Saucony Ride 15

Arkilenkkien työjuhta

Juoksukengät 2022 - Saucony Ride N
Juoksukengät 2022 - Saucony Ride M

Saucony Ride on monipuolinen, kevyehkö ja neutraalille askeltajalle sopiva työjuhta. Miellyttävä juoksutuntuma ja kohtuullinen rullaavuus tekevät siitä laadukkaan perustossun.

RIDEN ISTUVUUS on aiempien versioiden tapaan mainio. Mukavasti pehmustettu kantaosa lukitsee kantapään varmasti paikoilleen. Nauhoituksen yläosassa oleva lenkkikiristys toimii kivasti ja tasapainoinen ja pehmustettu iltti viimeistelee istuvuuden. Päällinen on laadukas, hengittävä ja joustava.

OSA TESTAAJISTA piti vaimennusta pehmeänä ja jopa upottavana, osa taasen arvioi vai mennuksen runsauden keskitasoiseksi. Yhtä mieltä olimme kuitenkin siitä, että vaimennus riittää peruslenkkeilyn lisäksi myös pitkien lenkkien taivaltamiseen. Kimmoisuus Ridessä on kohtuullisella tasolla.

VÄLIPOHJA LEVENEE voimakkaasti alaspäin päkiäosasta, ja se tuo askeleeseen vakautta. Ulkopohjasta on hieman karsittu kulutuskestävää kumia, jotta kengästä on saatu aavistuksen kevyempi.

MONENLAISEEN juoksuharjoitteluun sopiva Ride on omimmillaan arkisten treenien luottokenkänä, mutta osalle juoksijoista se voi sopia myös vauhdikkaampiin harjoituksiin.

Saucony Ride N

 • Paino 263 g (M: US10), 220 g (N: US 8)
 • Droppi 8 mm
 • Hinta 240 €

+Plussat

 • istuvuus
 • monipuolisuus
 • mainio yleiskenkä

– Miinukset

 • ei varsinaisia heikkouksia

 

Lue myös:

Juoksukengät 2023 – 10 kenkää testissä!

Polkujuoksukengät 2023 testissä

Juoksukengät 2023: Työkengät treeniin

Polkujuoksukengät 2022 testissä – ennätyskenkien ominaisuuksia poluille

Juoksureput testissä 2022 – juoksuretken juhdat osa 2

 

TEKSTI PENA REKIRANTA KUVAT ARI J. HYYTIÄINEN

Juoksija 3/2022

Vastaa