Nuts Karhunkierros 2022 palasi suureksi – ultrien voittajat ratkeavat yöllä

Nuts Karhunkierros 2022 polkujuoksu
Lukulistalle
ClosePlease login

Nuts Karhunkierros -polkujuoksu palasi koronavuosien jälkeen entiseen kokoluokkaansa. Juoksevatko Antila ja Simpanen kosteassa yössä reittiennätyksiin?

Nuts Karhunkierros 2022 käynnistyi Rukalla perjantaina pisimmällä matkalla, kun aamukahdeksalta 166 kilometrin taivaltajat pääsivät matkalle. Lämpimien päivien jälkeen luvassa oli viileä sadekelin koitos.

Perjantaina illalla miesten satamailista johti Tomi Mikkola. Naisissa Heli Sisto, Laura Petäjämäki ja Nina Repo olivat puolimatkassa lähellä toisiaan. Rukalta Hautajärvelle ja takaisin lähti 149 polkujuoksijaa.

Toisena matkana käynnistyi Trail Tour Finland -kiertueeseen kuuluva 55 kilometriä. Odotetusti miesten kisaa johtaa Juuman kieppeillä Juho Ylinen. Ylivoimaisiin voittoihin juossut Anna-Stiina Erkkilä osallistuu viikonloppuna Espanjassa arvostettuun Zegama-Aizkorriin, joten naisten kisassa voittaja vaihtuu. Matkaan lähti 738 juoksijaa.

Suomen suurin polkujuoksutapahtuma

55 kilometrillä juoksijat pääsivät matkaan ryhminä, ja lisäksi oman lähtöhetkensä sai valita ryhmien välillä. Korona-ajan idean ansiosta alkumatkankin voi juosta ilman ruuhkia.

Vuonna 2021 kokeiltu Karhunkierroksen matkojen aikataulutus jäi voimaan ainakin vuodelle 2022. Perjantai-iltana 55 kilometriä starttasi Oulangan luontokeskukselta ja 83 kilometrin ultraajat pääsevät matkaan ryhmittäin iltakymmenestä alkaen. Selvinä suosikkeina lähtevät matkaan Johanna Antila ja Juuso Simpanen.

Ultramatkojen voittajat ehtivät maaliin matkasta riippuen yöllä tai varhain aamulla.

34 kilometriä ja erillisellä reitillä käytävä uutuusmatka 13 kilometriä käydään lauantaina. Jälkimmäiselle on lähdössä ilahduttavasti myös aiempaa nuorempia osallistujia.

Ennen korona-aikaa 55 ja 83 kilometriä käynnistyivät lauantaina aamulla. Aikataulun muutokset johtuivat riippusiltojen ruuhkautumisista.

Korona-ajan siirtojen takia osallistumaksu Karhunkierroksen eri matkoille on voimassa peräti 5 000 juoksijalla. Paikalle odotettiin yli 3 000 juoksijaa. Nähtäväksi jää, täyttyykö tasaluku, sillä perjantai-illan lopulla noutamattomia numerolappuja oli vielä varsin paljon.