Matalan kynnyksen kisat – polkujen pikamatkat

Lukulistalle
ClosePlease login

Polkujuoksun kokeiluun tai vauhdin parantamiseen sopivat oivasti lyhyet kisat. Samalla pääsee mukaan lajin yhteisölliseen tunnelmaan. Alle 20 kilometrin matkoja löytyy tänä vuonna kaikista Suomen suurimmista tapahtumista. Uutuuksina Nuts järjestää Karhunkierroksen kinkereissä 13 kilometriä ja Ylläs Pallaksella 15 kilometriä sekä jälkimmäisessä kolmatta kertaa lasten oman pikamatkan.

Vaarojen maratonilta löytyy seitsemän kilometrin pyrähdys ja Nuuksio Classicilta erityisesti lapsille tehty 5,7 kilometrin juoksu. Aulanko Tower Trail tarjoaa 22 kilometrin lisäksi 13 kilometriä ja Nuts Pyhä tunturikympin.

Bodom Traililla 21 kilometrin päämatkalta voi kurvata maaliin 12 kilometrin kohdalla. Tarjolla ovat myös vielä sähäkämpi kuusi kilometriä ja elämyksellinen kymmenen kilometrin Bodom Night otsalampun valossa. Jälkimmäisestä löydät kokemuksemme lehden lopusta Polulla-osiosta.

Trail Tourin ulkopuolelta Himos Trail juoksuttaa elokuussa hienon laajaa matkavalikoimaa, josta alle 20 kilometrin juoksuja on peräti neljä. Jokaiselle löytyy sopiva haaste, mikä on varmasti osaltaan auttanut Himos Trailin kasvussa suurimpien polkutapahtumien joukkoon. Lähes vastaava valikoima on myös talvisella Himos Winter Traililla.

Pienemmistä polkutapahtumista maltillisia matkoja löytyy runsaasti lähes ympäri maata, joten ensimmäinen kisakokeilu ei vaadi reissaamista. Paikalliset kisat ovat myös oivia kimmokkeita koviin treeneihin, jotka ovat numerolapun kanssa kummasti helpompia kuin itsekseen pinnisteltyinä. Polkujuoksukisoja löydät juoksukalenteristamme osoitteesta juoksija.fi/juoksukalenteri 

 

Teksti Tomi Savolainen Kuva Rami Valonen 

Vastaa