Anders Bäckman ja Hanna Joronen Cycling Cupin voittoihin

lattomeriajo
Lukulistalle

Sunnuntaina Porissa ajettu Lattomeriajo oli maantiepyöräilyn Cycling Cupin seitsemäs ja viimeinen osakilpailu. Päivän nopeimmat olivat Anniina Hakkarainen (IBD Cycling) ja Trond Larsen (IK-32).

ŠKODA Cycling Cupin viimeiseen osakilpailuun lähdettiin jännittävässä tilanteessa. Lattomeriajojen voittojen lisäksi taisteltiin ŠKODA Cycling Cupin kokonaiskilpailun voitosta.

Sateinen sää toi ajoihin oman mausteensa. Naisten kilpailussa nähtiin muutamia kaatumisia, mutta lopulta loppukirissä voiton vei IBD Cyclingin Anniina Hakkarainen ennen Hyvinkään Pyöräilijöiden Maija Syrjää ja Porin Tarmon Ursula Lindeniä. Kokonaiscupin voitosta taistelleet Hanna Joronen ja Meri Helmi tulivat maaliin seuraavina.

Miesten 113 kilometrin alkumatkaa väritti irtiotto. Koska samalla taisteltiin cupin voitosta, avasi tämä monille ajajille mahdollisuuden. Lopulta IK-32:n Trond Larsen vei voiton ennen Larsmo IF:n Markus Björklundia ja IBD Cyclingin Anders Bäckmania.

Anders Bäckman ja Hanna Joronen ŠKODA Cycling Cupin voittoihin

Miesten cupissa Anders Bäckman vei tiukassa taistelussa voiton. Jurvan Voiman Riku Övermark oli toinen ja IK-32:n Markus Auvinen kolmas.

– Koko kausi oli tasaista suorittamista ja tänään vahvan joukkuepanoksen myötä onnistuin nousemaan cupin voittoon. Iso kiitos koko joukkueelle, Bäckman totesi.

Naisissa IBD Cyclingin Hanna Joronen voitti kokonaiscupin ennen Motion Finlandin Meri Helmeä. IBD Cyclingin Anniina Hakkarainen oli kolmas.

– Kilpailu meni tänään tiimin osalta hyvin, ajoimme rohkeasti. Lopussa oli vähän hässäkkää, mutta onneksi kisa ei ratkennut siihen. Koko kausi oli omalta osalta tasainen, välillä on ollut vaikeaakin, mutta etenkin loppukaudesta kulki ihan hyvin, Joronen sanoi.

ŠKODA Cycling Cupissa ajettiin kauden aikana seitsemän osakilpailua.

Tulokset:

http://www.tulospalvelu.profiili.fi/index.php

ŠKODA Cycling Cup -pisteet:

http://www.tulospalvelu.profiili.fi/cup-pisteet/

 

Teksti Kalle Kotiranta, Suomen pyöräily

Vastaa