Naispyöräilyn merkkipäivät

Naispyöräily
Lukulistalle

Maantiepyöräilyssä naisten kilpailutarjonta kasvaa jälleen kiinnostavammaksi. Pohjoisen helvetti saa jatkoa kahdeksanpäiväisestä Ranskan ympäriajosta. 

Naispyöräily on ollut nosteessa pitkään, ja tänä vuonna saavutettiin jälleen merkkipäivä. Naiset ajoivat ensimmäistä kertaa Paris– Roubaix-mukulakiviklassikon. Miehet ovat ajaneet kilpailua vuodesta 1896, joten oli aikakin, että naiset saivat oman Pohjoisen helvettinsä.

Märkä sää teki kilpailusta lempinimensä veroisen sekä naisille että miehille. Mutavellissä navigoidessaan jokainen ajaja joutui äärimmäisen koville.

Naisten kisassa Elizabeth Deignan iski soolona jo ensimmäisellä mukulakiviosuudella ja ajoi yli 80 kilometriä ylhäisessä yksinäisyydessään maaliin saakka. Häntä seurannut ryhmä ei saanut kunnon vetoa aikaan, ja niljakkailla mukulakivillä tapahtuneet useat kaatumiset rikkoivat takaa-ajajien rytmiä entisestään.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa Juoksija.fi digi. Saat rajattoman lukuoikeuden kaikkiin Juoksija.fi:n artikkeleihin, mukaan lukien lehtien lehtiarkistot.

 Juoksija.fi digi

  • Juoksu, hiihto, pyöräily, triathlon, suunnistus
  • Liikkujan hyvinvointi ja terveys
  • Digitaaliset lehtiarkistot
  • Juoksija-kortti
  • Nettivalmentaja

Vain 9,90 €/kk

Tilaa digi Olen jo tilaaja

Vastaa